Temető - miért kell nagy szerepet sajátítani neki? Pedig ott, csak a test van eltemetve, az ember korábban halt meg, ráadásul egy másik helyen. Miért nem, a csataterekről, kórházakról szólnak a rémmesék?
Maga a halál egy szomorú és egyben félelmetes dolog, hisz valljuk be nem szeretnénk meghalni.
ehhez hozzátesszük azt, hogy a temető mint misztikus hely , nem most jutott el a köztudatba , hanem elég régen , szerintem már lehet hogy jóval időszámításunk előtt .
amiből az következik , hogy a régi temetők , úgy sem voltak "ilyen jó állapotban " , gondolom lehetett különböző szagokat is érezni , ha nem temették elég mélyre az embereket, valamint ha nem volt karbantartva , akkor a különböző vadállatok is megjelenhettek , ijesztgetve az embereket az esti órákban akár.
aztán persze később ott volt drakula , ugye aki eredetileg egy erdélyi gróf volt aki úgy vonult be a köztudatba , hogy az első vámpír , és hogy koporsóban alszik .
aztán később jöttek rá a különböző mende-mondák a szellemekről, majd zombikról , hollókról így aztán kialakult az amit ma hallani a temetőkről.
"kötve hinném, hogy követnék a testüket"
Miért ne követhetnék? ilyen alapon az összes szellemes rémmesét is kritizálhatnád, hogy kötve hiszed, hogy a szelleme ittmarad a földön :)
Meg ez egy kulturális dolog, hogy a holttesteket hagyjuk nyugodtan pihenni, békében. Mert ha megzavarjuk a pihenésüket akkor kitudja mi történik! Meg ott vannak a zombik, vámpírok is, a temetők azért is misztikus helyek
Ja, szerintem is inkább az élőktől kell tartani. Na, köztük tényleg vannak félelmetesen hülyék és pszichopaták. Nem hiszem, hogy egy félig (vagy épp teljesen) lebomlott test 2 méterre a föld alatt bármilyen kárt tudna okozni bárkinek.
Egyébként nem vagyok szkeptikus, tehát nem tartom kizártnak a szellemek és a túlvilág létezését, de az esetleges kísérteteknek egyszerűen nincs okuk arra, hogy random embereket támadjanak meg.
12:40-től kérdem; ha téged felébreszt valaki, kegyetlenül megtorolod a dolgot? Néhány sor anyázástól eltekintve nem hiszem. Akkor meg?
jaj nem kell itt a nagyfiús szöveg!
persze hogy az élők a félelmetesebbek. az élő-halottak! :D
Krekonex,aszzem te is válaszoltál az én kérdésemre tudod a szellemteleppel kapcsolatban ugyhogy éniis a tiedre:)
Valószínüleg azért, mert ott a legtöbb hulla és ott van rá SZINTE a legnagyobb esély,hogy előjöjjenek bár nemtom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!