Ez nem lehetséges így? Reinkarnációhoz hasonló.
A reinkarnációt sokan tagadják, mivel bizonyíték nincs rá, meg nem tudják bebizonyítani emiatt a létezését.
Az viszont nem lehetséges hogy egy ember a halála után egy új lélekként, új testként születik újjá? Tehát újjászületik az igaz, de teljesen új lélekként, emberként , testként. vagyis nincs olyan hogy lélekfejlődés.
vagyis leegyszerűsítve : egy ember a halála után egyszerűen megszületik valahol máshol egy új testként, emberként, mintha mi sem történt volna.
Szerintem ez logikusabb mint a reinkarnáció. Ti mit gondoltok erről?
Persze, mindannyian újjászületünk. Bennünk is van energia, ami nem vész el csak átalakul. Benne leszünk a férgekben, ezáltal madarakban, növényekben, stb. De új lélek? Nem hiszem.
Egyébként nekem tűnik logikusabbnak, mint a reinkarnáció. Annak legalább van annyi "értelme", hogy a lélek halhatatlan és örök, emiatt váltogatja a testeket. Viszont ha már új lélek új test, akkor mi az ami megmaradna?
Ezt nem teljesen értem. A lélek miatt vagyunk, akik vagyunk.
Mi az ami megmaradna belőlünk? Mi költözne át egy másik lélekbe?
Maximum úgy tudnám ezt elképzelni, hogy a tudatunk vándorolna át egy másik lélekbe. De szerintem ez sincs így rendben mert a tudat és a lélek egységet alkot. Nem hiszem, hogy a tudat olyan lenne a léleknek, mint a lélek a fizikai testnek.
Egyébként a "klasszikus" reinkarnáció elmélet teljesen logikus. Kicsit utánna olvasgatsz és garantálom, hogy nem marad megválaszolatlan kérdésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!