Akkor ez most hogy is van?! (Nem OFFOL, értelmeset válaszol! )
Sziasztok!
Mint sokan mondják ezt a h*lye badarságot,hogy 2012-ben ez lesz,az lesz stb...
Akkor valaki válaszolna nekem egy kérdésre?
Minden ilyen sz*rságban a szökőárakat,vulkánkitöréseket,esetleges földrengéseket mondanak...
Akkor tisztázzunk valamit...
Vulkán:Magyarország hol is van épp olyan vulkán ami még "életben" van? Mert szerintem nagyon nem tudna életre kelni,ami már nem tudom hány több ezer éve kialudt.
Szökőár:Nem hiszem,hogy Magyarországig elérne esetleges országokban lévő tenger cunamija,a Balaton meg csak nem tud akkora cunamit létrehozni,hogy az elpusztítaná MO-t.
A földrengést nem tudom megcáfolni,de azt nem értem,hogy most is volt ez a felkapottság a tv-ben,hogy "Íj,de nagy" földrengések voltak hazánkba...
Érdekes dolog,mi egyiket se észleltük,stb.
Most volt ez a bigyó még Újszilváson is.
Mamám ott él,sehol semmit nem érzett...
Kárt se okozott sehol.
Na most akkor valaki ezt cáfolja már meg nekem,ha tudja!
Én sem hiszek az ijenekben de látom hogy n em vagy tisztában a természet erejével. (És igazából senki sem teljesen)
A vulkánkitörésben nem a láva a veszélyes hanem a hamu. A láva beterít mondjuk 1 pest megyét. De a hamu akár két amerikát is. Nemjutunk napfényhez, a növények nagy %-a kipusztul. Szökőárba meg egyetlen erősebb akármelyik közeli tengerből és nyekk. Az nagyobb területet borít el mint hinnéd. ÉS mivel MO medencében van, ami eljut odáig az ott is marad.
Persze ezekhez hatalmas méretek kellenek. Egy kis átlagos "valami" nem csinál semmit. A leghihetőbb még minmdig egy aszteroida, na az télleg halálos...
Máshova már írtam, hogy nekünk ugyan nincsenek aktív vulkánjaink, de kíváncsi vagyok, hogy egy jókora földrengés hatására (ami megeshet), megnyílnának-e a Tapolcai-medence vulkánkürtői. Csobánc, Szent György-hegy, Badacsony...
A Balaton valóban nem tudna cunamit csinálni, de a Tisza már többször is okozott némi zavart a rendszerben.
A vörösiszap kissé megszennyezte a vizeket, és a földeket, no meg a levegőt.
És ahogy valaki írta, nem kell, hogy nekünk aktív vulkánunk legyen, elég, ha "csak" beterít minket a hamu.
Indoneziaban jelenleg is vannak vulkan kitoresek, es nagyon sok aldozatot kovetel.
A legutobbi kb. 2-3 eve volt pl. Nem beszelve arrol, hogy fahazakat epitenek, s ilyenkor a vulkan azokat "elsopri".
Én 2012-ről ezeket hallottam:
- Nibiru
- földönkívüli kapcsolatfelvétel
- aszteroida
- jégkorszak
A katasztrófákba ezeket látták bele az emberek:
- Nibiru hatása
- közelgő változás a Föld szerkezetében, stb
- apokalipszis (bibliai)
Veled még sosem fordult elő, hogy valamiről azt hitted, lehetetlen, és mégis lehetséges volt?
Valóban nem jó hiszékenynek lenni, de a másik véglet, ha valaki annyira szűk látókörű.
Magyarország a legkeményebb kőzetlemez a környéken (ezért gyűrődtek fel köré a hegyek) - ellenáll a földrengések többségének is. Tengerár nincs olyan, ami idáig eljönne, a vulkánok itt már nem törnek ki, viszont a mezőgazdasági feltételek itt a legjobbak a környéken. Ahol hasonlóan jók (olaszok), ott sok pl. a vulkán.
(Nem véletlen, hogy már kiárulták, és már régen nem a magyaroké.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!