Mennyit kell meditálni, hogy megvilágosodjon az ember?
Amíg vágysz a megtvilágosodásra, el akarod érni, addig nem fog összejönni, mert ez is csak egy újabb földi vágy amihez ragaszkodsz. Ne egy konkrét célért meditálj, hanem azért, mert a meditáció megajándékoz azzal a néhány óra békével amit senki sem vehet el tőled.
De ha ennyire hajkurászod az álmod, akkor menj ki Tibetbe a buddhista kolostorba. Állítóla Kőrösi Csoma Sándor is megvilágosodott ott.
Otthon nem i fogod elérni. Erre vannak a buddha meditációs központok és tanítások.
Itt nézz szét.
Egy fiatalember jött a mesterhez, és azt kérdezte:
- Körülbelül mennyi idő kell ahhoz, hogy elnyerjem a megvilágosodást?
- Tíz év - mondta a mester. A fiatalember meghökkent.
- Olyan sok? - kérdezte hitetlenkedve. Mire a mester:
- Nem, tévedtem. Neked húsz év is kell.
- Miért dupláztad meg az éveket? - kérdezte a fiatalember.
- Ha jobban belegondolok, a te esetedben meglesz az harminc is - mondta a mester.
(Anthony de Mello)
"használj pszchiedelikumokat"
Azok mik , Hol lehet kapni ?
Utolsónak : Akkor a mester is buta volt ? Tehát nem kell követnem senkit saját magam világosodjak meg ?
Furcsán állsz hozzá, azt hiszem.
Virrasztás
- Van valami, amit én magam tehetnék, azért, hogy elnyerjem a megvilágosodást?
- Körülbelül annyit, amennyit azért tehetsz, hogy a nap reggel felkeljen.
- De akkor mi haszna van a lelkigyakorlatoknak, amelyeket kötelezővé teszel számomra?
- Hogy biztosan ébren legyél; amikor a nap kezd felkelni.
Megérkezés
- Könnyű-e a megvilágosodás útja, vagy nehéz?
- Egyik sem.
- Hogyhogy egyik sem?
- Úgy, hogy ilyen nincs is.
- De akkor hogyan érünk célba?
- Sehogy sem. Ez egy utazás távolság nélkül. Hagyj fel az utazással, és megérkezel.
(Anthony de Mello)
07:00-nak:
Ezt akartam én is kifejezni, csak nem tudtam saját szavaimmal szépen megfogalmazni. Köszönöm :)
Az idézgetős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!