Hallottatok már róla?
Az a hiedelem, hogy az ördög száma a 666, már akkor elterjedt, amikor még a telefont fel sem találták! Arra alapozták, mivel ez az egyetlen olyan szám, amelyet meg lehet fordítani fejjel lefelé = 999, és akkor is valós abszolut értéket mutat. Vagy a benne szereplő számok egymás utáni sorrendjét változtatni = ugyanazt az értéket adja. És mivel az ördög általában rejtőzködik, ezért született ez a hiedelem. De annyi erővel ugyanezt lehetne mondani a 999-re is, mert a dolog visszafelé is igaz.
Felhívni pedig nem tudod, mert nincs körzetszáma!
(Legutóbbinak: így igaz)
Meg vagyon írva a Jelenések Könyvében, hogy akinek esze van, az kiszámolhatja, hogy a fenevad száma hatszázhatvanhat.
Kedves 07:56-os, ugyan honnan vetted, hogy János korában errefelé bárhol ismerték volna a mai arab(indiai) számrendszert? Amit leírtál, az a modern kori humbug.
Ha nem így gondolod, légy szíves, fejtsd ki ugyanilyen elmésen, miért pont a 777 az Isteni szám.
7,56-os vagyok.
Üreginyúl: én semmiféle Jánosról nem írtam. Én a kislánykori emlékeimről írtam.
7,56-osnak:
Értem én, viszont... Az egy dolog, hogy kislány korodban mik terjedtek, az viszont tény, hogy ez az egész János jelenéseinek könyvéből származik, ezen az alapon teljesen komolytalan dolog a mai számjegyeknek tulajdonított misztikummal magyarázni, nem több mint találgatás, mert a valós magyarázat ott van a bibliában.
Ha kislány korodban ezt az alaptalan pletykát ragasztották rád, az nem a te hibád.
Ha kételyeid vannak, üsd föl a Könyvek Könyvét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!