Mi lehetett? 20 éve foglalkoztat.4 éves koromban az ágy mellé tett széken megjelent minden éjjel 2 nagy, mozdulatlan madár. Többi lent.
Akkor még külön szobám volt, anyámékkal aludt még a húgom, mert még kicsi volt. Sötétben voltam, anyámék szobájából kicsit látszott a tévé fénye. Minden éjjel 2 mozdulatlan, nyitott csőrű madár megjelent a széken, amit azért tettek mellém, hogy ne essek le az ágyról vagy valami ilyesmi. Ócska egy szék volt, semmi különlegessége nem volt. Amikor először megláttam a madarakat, azt hittem, képzelődök. Felültem, nézegettem őket és meg is simogattam a tollukat. A nyitott csőrükbe is belenyúltam a kicsi ujjammal úgy, hogy nem értem hozzá. Kezdtem egyre jobban félni. Egy rozoga plüss medvével aludtam és egyszer éjszaka közepén kerestem, hol lehet. Elég fura módon lógott a székről a nyakánál beakadva, ami lehetetlen volt, mert álla nem volt a játéknak, amin felakadhatott volna.
Reggelre eltűntek mindig a madarak. Egyszer végighánytam az éjszakát, szüleim ott voltak velem és magamban gondolkodtam, hogy miért nincsenek most itt a madarak? Senkinek nem szóltam erről, szerintem ahogy felkeltem, megnéztem az üres széket, tojtam az egészre magasról.
Kb. 30-40 cm-es széket elfoglaltak ketten, a teljes hosszukkal együtt. Sötétben/félhomályban szürkének láttam őket. Mi lehetett? Hogyan tudnám kideríteni?
Amúgy nem hiszek semmiben. Amit látok, még azt is nehezen hiszem el...
Emlékszem, egyszer gyerekkoromban egy egész éjszakán át nem mertem elaludni, mert a komód tetején egy félelmetes, tátott szájú vizilovat láttam. Éppen engem nézett. A sötétben tisztán ki tudtam venni minden porcikáját. Aztán hajnaltájban nagy nehezen elaludtam.
Reggel odanézve láttam, hogy a viziló nem volt mást, mint anyám odahajított kardigánja.
Ilyen is előfordult velem, de kiderítettem, hogy mi az az egy lábon álló forgó szörny a szobámban: babakocsi fogóján lógó törölköző.
A madaras széken semmi nem nem volt reggelre és este is üresen állt, így még furcsábbnak tűnt a dolog.
Álom nem lehetett, mert pár évig, minden éjjel nem álmodhattam ugyanazt.
A filmet nem láttam még.
Ha más mesélné ezt a dolgot nekem, biztos nem hinném el, eléggé hitetlen vagyok ezekkel a dolgokkal kapcsolatban még akkor is, ha ezen kívül is volt más tapasztalatom, amire szintén próbáltam normál magyarázatot keresni, de nem volt.
Olvastam ilyen történetet, minden este megjelent a gyerek ágy mellett egy magas, vékony, lefátyolozott asszony, és hajnalonként gyakran ébredt arra a gyerek, hogy az asszony keményen szorítja a karját.
Évek múlva jött csak rá, hogy a szék KARFÁJA volt az, ami alá a karja odakerült, és szorította, a vékony fátyolos asszony pedig az édesanyja köntöse, amit az anyuka lefekvéskor tett a székre.
De ebben az esetben, ha üres volt a szék, nem tudom, mi lehetett...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!