Imádkozással, templomba járással kapcsolatban, mit és hogyan? 15F
Ha szüleid katolikusnak kereszteltek, akkor keresd a Károli-bibliát. Amennyiben reformátusnak kereszteltek, akkor a reformátusok bibliáját vedd a kezedbe. Olyan templomba menj, amilyennek kereszteltek. Ott tudod megvenni azt a bibliát, amelyet ők is használnak a kettő közül. A református biblia fogalmazása - annak ellenére, hogy lényegét tekintve ugyanazt tanítja - érthetőbb.
De ne ess bele abba a hibába, amibe én: Megvettem a bibliát, a pap mondta, hogy nem úgy kell olvasni, mint egy könyvet, tehát ne az elején kezdd, hanem először az Újszövetséget, majd utána a többi részt. Gondoltam magamban ez egy nagy marhaság. Mondom néked, hogy igaza volt. Semmit nem értettem az Ószövetség-ből, amíg az Újszövetséget el nem olvastam.
Ismerd meg az egyik oldalt is (biblia, templomi hit stb.) és a másik oldalt is (meditáció, agykontroll stb), és a kettő közül vagy választani fogsz idővel saját belátásod szerint, vagy a kettő ötvözetéből lesz egy "saját Istenhited", ahogyan az nálam is történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!