Mi a véleményed Lee Carroll-ról és a Kryon könyvekről?
Figyelt kérdés
2011. jan. 25. 20:07
1/7 anonim válasza:
A Kryon könyvek teljesen megváltoztatták a világról alkotott összképemet.Nagyon sok mindent megértettem belőle a dolgok miértjét tekintve. Nekem nagyon sokat segített. Azelőtt szinte "faltam" az ilyen témájú könyveket, azóta viszont úgy érzem, hogy nem biztos, hogy egy másik túl sok újat tudna nem mondani. Szerintem az eddig megjelentek között a legjobb.
Lee Carroll is ismerős, de most nem ugrik be, hogy miket írt.
2/7 anonim válasza:
Elég rossz a véleményem. Már a fotóról is unszimpatikus, a könyvei pedig a spiritualitás szégyenfoltjai (többek között, mert van még néhány más szégyenfolt is az egyébként jobb sorsra érdemes spirituálisban).
4/7 A kérdező kommentje:
Kifejtenéd ezt részletesebben, hogy miért tartod szégyenfoltnak? Kíváncsi vagyok rá.
2024. máj. 2. 09:50
5/7 anonim válasza:
Szia! Azért mert túl nagy tömegeket mozgat ahhoz képest hogy mennyi a valóságtartalma, és azért mert azok akik valamilen furcsa okból kifolyólag teljesen bevették az egészet úgy ahogy van, semmi kritikát vagy egyáltalán nyitott látásmódot nem követnek azzal kapcsolatban hogy esetleg téves részben vagy egészben. Arra hivatkoznak hogy aki magas szinten van az érzi, de erre ugyanúgy hivatkoznak más irányzatok képviselői is akik teljesen ellentétes dolgokat állítanak, úgyhogy ez az egész itt kezd nevetségessé válni. Nem mondom hogy rosszabb mint a többi ilyen vallás, hiedelem amit 100% be kell vésni a híveknek (történelmi vagy újabb, new age vagy bármi), egy kicsit szelídebb de inkább passzív agresszív, ezzel hogy kirekeszti azokat akik nem fogják egy ilyennek alárendelni magukat, mivel nem tudnak úgy hazudni hogy aha tényleg, biztos igaz, mikor érzik hogy nem az. Mivel a társadalom jelentős része nem képes egy ilyet csak úgy elfogadni, és emiatt ezeket alsóbbrendűnek tartják. Már az is elég furcsa hogy egyáltalán hogy képesek értelmes emberek ezt, vagy más hasonló kaliberű de ellentmondó dolgokat teljesen alárendelődni, esetleg ezt meg tudnád mondani ha benne vagy? Ez érdekel, ha erre esetleg tudsz mondani valamit mi a motiváció, amit még fel tudnak ismerni magukban. (PL, valahová tartozás, felsőbbrendűség érzés, segítség vágya, kapaszkodó a hétköznapokban, menekülés valamik elől, előadó karizmája, átverés észrevehetetlensége, mert mások is ezt hiszik akkor biztos jó, stb, bármi amire nem gondolna az ember)
6/7 A kérdező kommentje:
Hát az én álláspontom szerint nem tudnám kijelenteni sem azt, hogy 100% igaz, sem azt hogy nem. Mert nincs egyikre sem bizonyítékom. Lehet, hogy tényleg van benne valami, ha annyi embert megfog. Én tudom, hogy annak idején nagyon sok égető filozófia kérdésre kaptam olyan válaszokat tőle, amiket mai napig relevánsnak tartok. De az is tény, hogy kaptam olyan infókat is benne, amiket marhaságnak tartok. De ettől nem biztos, hogy nem igazak. Nem jelenthetek ki semmit 100%-osan, mivel nem vagyok megvilágosodott mindent tudó :)) Azt még hozzátenném, hogy volt egy gyászos időszak az életemben, amikor csakugyan, igen sokat segített. De azóta sok év eltelt, és inkább úgy vagyok vele, hogy csak abban hiszek, amit én saját magam megéltem, és/vagy van rá valamilyen bizonyítékom. Azt sajnos nem tudom, hogy a többi ember milyen indíttatásból követi. Egyszer voltam egy Kryon rendezvényen Budapesten, és ott rengeteg, nagyon kedves, szeretettel teli emberrel találkoztam. Szóval ilyen szempontból abszolút pozitív élményem van velük. Aztán, hogy ez valódi kedvesség/szeretet volt-e, vagy csak látszat, ezt nem tudom megmondani, mert akkoriban még nem voltam olyan jó emberismerő, mint most.
2024. máj. 6. 16:58
7/7 anonim válasza:
A rendezvényen szeretettel teli mindenki, de a valóságban a stresszesebb feladatokat másra átruházzák sokszor a hasonló emberek, és nemes egyszerűséggel cserbenhagyják őket, másokat dolgoztatnak sokszor, míg ők szeretetet hazudnak mindenkinek. Én ezt figyeltem meg az ilyen szeretet maszlag embereknél, és persze fennsőbbrendűnek hiszik magukat. Nem mindenki, de a hazugságok azért egy rossz kiindulási alap, még ha szeretetet hazudnak is. Végülis a valóság az sokkal jobb, mert az mindenkinek szól, nemcsak a szekta tagoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!