Lehet disznóhúst fogyasztani azoknak, akik jógáznak, meditálnak, és hisznek az ezotériában?
Szia!
A jógik általában vegetáriánusok. De ez nem jelenti azt, hogy nem "lehet" vagy nem "szabad" húst enni annak, aki ilyesmivel foglalkozik.
Ha alaposan belemélyedsz ezekbe a dolgokba, akkor a lelked, és a szervezeted egyébként is jelezni fogja neked, hogy milyen ételekre van szükséged.
Szép estét neked!
ParlanDo
Nem jógázok, viszont meditálok és ezoterista vagyok.
Azt edd meg, amire szükséged van. Ha úgy érzed, hogy disznóhúst kell enned, (veszettül kívánod pl a szalonnát), akkor egyél azt. Ha ezotériával foglalkozol, tudod, hogy a szervezetes jelzi, ha valamire szükséged van. És hogy komoly gondokat okozhatsz azzal, hogy megvonsz tőle valamit.
Persze, az lesz majd a tökéletes, ha nem fogyasztunk húst. De az ember egyenlőre úgy van berendezve, hogy húst is kell fogyasztania, és ha disznót, hát disznót.
Én is szeretem a szalonnát. Más formában nem nagyon, de ez egy dolog.
Majd jön magától. Ne siettesd diétákkal, meg minden.
Sőt, dohányozni is szabad, meg kávét inni.
Egyébként a hinduk hitükből eredően nem esznek sertést, az szerintük tisztátalan állat, mint ahogy nem eszik meg a marhát sem, mert az szent állat.
Egyetértek az előttem szólóval, mindig azt edd (ha a pénztárcád bírja), amit úgy érzel, hogy a szervezeted kíván, legyen az hús, gyümölcs, zöldség stb. A tested mindig jelzi, hogy éppen akkor mire van szüksége.
Egyébként az emberi fogazat tudományos vizsgálata alapján megállapították, hogy azért van tépő, ill. rágó fogunk is, mert az egyikre a húsevésnél, a másikra a növényi magok, rostok őrlésénél van szükségünk. Tehát az emberi szervezet felépítése már kezdetektől fogva megfelel a "vegyes étrend" fogyasztásához.
Nagyon széépen köszönöm megtisztelő válaszokat, nagyon hasznos volt számomra.
Ezt is elmondta az ismerősöm, és igy is teszek ahogy írtátok, csak a diszn óhús miatt ágált nagyon, hogy azt nem szabad! Tehát még egyszer nagyon köszönöm a hasznos válaszokat:
Tisztelettel: A kérdező
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!