Mi alapján hiszel az ezotériában?
az ezotéria szó alatt értem én a reinkarnációt, angyalok, alternatív gyógyítás kristályokkal, jóslás stb.
én ezekről szeretek olvasni, de nem tudom higyjek-e benne vagy sem, mivel nincs semmiféle bizonyítékom, személyes tapasztalatom. aki hisz benne, az csak azért hisz, mert szereti, tetszik neki, és úgy döntött elhiszi?
szia
én a reinkarnációról és az alternatív gyógyításról személyesen bizonyosodtam meg, a jóslásban azért hiszek, mert belefér a "világképembe", az angyalok viszont egyáltalán nem, a kristályokról meg még nem nagyon hallottam
van egy olyan dolog, amit érdemes megvizsgálni, és csak kétféle lehetőség létezik belőle.
Ez a tudat/elme és a fizikai világ kapcsolata. a két lehetőség a következő. Vagy a fizikai világ terméke az elme(most mindegy, hogy emberi vagy állati), vagy pedig az Elme terméke a fizikai világ. Ha az utóbbi mellet döntünk, akkor tökéletesen hihetővé és hangsúlyozom érthetővé válik mind reinkarnáció, hiszen a tudat tovább él, hiába romlik el a test, mind a kézrátételes gyógyítás, jóslás, előző életekbe való visszamenetel, teste kívüli élmény és bármiféle varázslat...mivel az elmét rakjuk meg irányító szerepbe, ezért annak hatalmát kitoltuk a maximumig, így bármi belefér. :)
az pedig, hogy mivel lehet bizonyítani, hogy a tudat elsődleges lenne a fizikai megjelenéssel szemben...nos mély alvás idején a tudat nincs "jelen"...nem is érzékel semmit, a mélyen alvó személy számára arra az alkalomra semmi az égegyadta világon nem létezik. Amire nem gondolsz számodra nincs. Ha valamire erősen koncentrálsz, megszűnik számodra minden más. És még írhatnék ezt azt, de szerintem ennyi elég lesz. :)
üdv
26/F
LastOne.Left
Szia!
Én például nem "döntöttem úgy" hogy hiszek bármiben is. Nem volt döntési lehetőség. Élethelyzetekben fölmerültek alternatív, ezoterikus lehetőségek is, és ezek bizonyultak a megfelelő megoldásnak. A döntési helyzet csak abban jött elő, hogy aztán elkezdtem én magam is ilyenekkel foglalkozni. De ehhez már kellett az előző tapasztalatok bizonyossága.
Szép napot neked!
ParlanDo
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!