Egyesek miért nevezik az ufonautákat azonosítatlan repülő tárgynak?
Egyszerűen a nyelvfejlődés miatt. Ez olyan, mint a meleg szavunk. Kapott egy új jelentést, amit sokan elfogadnak, tehát létezik.
Elég kicsinyes dolog azért acsarkodni, mert nem a színtiszta tudományos megnevezés jelentésénél maradnak az emberek. Tudományos munkában persze elvárható, de ilyen hétköznapi beszélgetésekben nem.
A nyelv ilyen: változik, fejlődik. A kocsidat sem nevezed automobilnak.
Nem csak mi magyarok, de a külföldiek közt is sokan így használják a kifejezést, az ufonauta meg amúgy is egy béna szó. Nekem is jobban tetszik a földön kívüli organizmus, de felesleges azért harapni, mert te olyan nagy tudósnak érzed magad.
Van mit tanulnod, hidd el. Kezdetnek mondjuk egy kis asztrofizikát.
"Nem csak mi magyarok, de a külföldiek közt is sokan így használják a kifejezést, az ufonauta meg amúgy is egy béna szó. Nekem is jobban tetszik a földön kívüli organizmus, de felesleges azért harapni, mert te olyan nagy tudósnak érzed magad. "
Ufonauta leszűkíti a halmazt a fejlett idegen fajokra/civilizációkra és általában ezekre szokták tévesen használni az ufo kifejezést. Baktériumok, növények is lehetnek földönkívüli organizmusok, de hallottál már valahol olyan kérdést, hogy " Milyenek az egysejtű ufok?" vagy "Hogyan állítják elő az energiát a páfrány ufok? Nem hiszem. Ráadásul az sem biztos ,hogy az ufoban ülő utasok egyáltalán organikusak.
Nem képzelem magam nagy tudósnak, nem kutatók ufok után, plejádos krixkraxos marhaság meg nem több szerintem ,mint egy képzelgés. Őszintén szólva egyedül csak a scifi érdekel, ami valamilyen formában kapcsolható ehhez a témakörhöz.
Ha egy picit bántó hangnemet ütöttem meg, akkor elnézést kérek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!