Szerintetek fontos, hogy egy ezotériával foglalkozó (magyar) ember helyesen beszéljen magyarul?
Mostanában megint foglalkoztat ez a kérdés. Nem akarok személyeskedni, de osztja itt az észt spirituális témában egy-két ember, akinek gyakorlatilag értelmezhetetlen a helyesírása. És ha véletlenül meg merem említeni, hogy hát bizony, nem biztos, hogy szívesen fogadnék el tanácsot olyantól, aki a legalapvetőbb szavakat sem tudja helyesen leírni, akkor az illető cseppet sem finoman elküld a jó édes anyukámba.
De én ezt nem értem! Miért azoknak ilyen nagy az arca, akik nem tudnak valamit! És miért érzik ettől magukat felsőbbrendűnek? És miért nekem kellene szégyellnem magam, amiért tisztelem a nyelvet, amin beszélek és alkotok?
Kedves kérdező, nem csak azt kell nézni, mit mondanak neked / rólad, hanem azt is, ki mondja. Lehet, hogy az internet anonimitása mögé bújva kis nyolcévesek szórakoznak az emberrel. Lehet, hogy alul iskolázott, iskolából kimaradt jóemberek csak úgy tudják kiélni magukat, hogy beszólogatnak, megaláznak másokat és ezzel egójuk kielégül. Vagy ezo témában osztják az észt, miközben maguknak sem jutott elég sütnialó. Az ilyen embereknek (is) önmagukba kellene tekinteni, mert gyakran más szemében a szálkát is észreveszi, a sajátjukban a gerendát sem találja. Remélem, tudtam segíteni.
Üdv. Evele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!