Buddhista gyakorlatok végzése jó hatással van az élet minőségére?

Az élet minőségének megőrzésének egy titka van. Ki és belégzés. Ezt neke a Simusumák mesterem mondta.
Ingyen tanács volt.

Egyszer voltam Sunimnál egy 7végi programon.
Meg volt egy este előadás a buddhizmusról, aztán másnap délelőtt kiscsoportos auditot tartott mindenkinek aki bement hozzá. Az audit nagyjából annyiból állt, hogy mindenkitől megkérdezte, hogy mi neki a harmónia. Tőlem is és mondtam neki, hogy a csend. Mire ő mondta, hogy nem úgy van az! A harmónia az amikor ő rácsap a padlóra. Mire én mondtam, hogy nekem biza a csend. Erre már a többiek is el kezdtek visítani, hogy nem mert a harmónia az amikor rácsapunk a padlóra.
Eszembe jutott példabeszéd az egyszeri menyasszony anyjáról, aki azt mondta az 1. éjszaka előtt a lányának, hogy hagyjad magad előbb szabadulsz...
Hát rácsaptam a padlóra, hogy ez a harmónia kijöttem felöltöztem és hazamentem. Nincs mit tanulnom tőle!
Attól, hogy valaki el megy Koreába buddhizmust tanulni és átnevezi magát Sunim akárkicsodának nem lesz mester! Igaz ez már vagy 10 éve volt. Azóta akár sokat is fejlődhetett... De előbb legyen valaki mester mint annak mondja magát! Ugyebár.

Kedves 19:48-as válasz adója!
A Sunimmal eltelt történt találkozód óta eltelt tíz évben ráébredtél-e, miért is csapott a padlóra?

Kedves 06:07 válaszadó!
Köszönöm a kioktató kérdést!
Már ott akkor is pontosan tudtam, hogy miért csapott a padlóra és sajnálom ha neked nem jött le a mondandóm lényege.
De akkor had áruljam el...
Nem azért jöttem el mert rácsapott a padlóra, mert igen ez pár másodpercre megmutatja a lényeget, de csak akkor ha váratlanul jön!
Azért jöttem el mert nem tudott kapcsolatot teremteni a harmónia és a csend között. Ami arról árulkodik, hogy még nem élte át az eggyé vált csendet.
Hát ennyi!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!