Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerintetek létezhet ilyen?

Angelo99 kérdése:

Szerintetek létezhet ilyen?

Figyelt kérdés
Van ugye a film az ördög ügyvédje es az eggyik jelenetben mikor a metróban vannak ugye Al Pacino részletesen elmondja hogy mi történt azzal akivel beszél még rá is kérdez, hogy honnan a francbol tudja létezhet ilyen a valóságban ?Egyébként meg kell hagyni hogy a film egyszerűen káprázatos. En ilyen dologra lennék kivancsi hogy honnan találhatta ki a rendező valamire alapozhat oké ( értem olvassak utanna meg a google a barátod)..................... de szerintem nem találnak rá választ létezik ilyen emberi tulajdonsag ugye az elme sok mindenre képes azt is meg kell hagyni hogy az ördögi arcok a filmben is nagyon hitelesek (sajnos velem is megtörtént hasonló) de ez már egy másik lapra tartozik.Valamire alapszik a dolog.Szerintetek?
dec. 15. 01:20
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon kusza, amit írtál, és már nem emlékszem a filmre sem. Mire gondolsz konkrétan? Hogy Al Pacino karaktere beszél valakivel, és egyetlen beszélgetésből megtudja az illető komplett élettörténetét?

Légyszi, tagoltabban válaszolj, rövidebb mondatokkal, és használj vesszőket is, mert marha nehéz lesz így segíteni, hogy úgy kell kibogarászni a mondandódat.

dec. 15. 05:45
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Igen, köztudott, minden film, dokumentumfilm
dec. 15. 08:50
 3/9 A kérdező kommentje:
Igen elso valaszolo arra gondolok...
dec. 15. 12:11
 4/9 Szervizmérnök úr ***** válasza:
0%

Nyilván nincs ilyen, de mivel nem nagyon tolonganak a válaszok, én találtam neked egyet az interneten, ha bővebben érdekel:

----------------------

Különleges képességű emberek és a valóság

A kérdés, hogy létezhet-e olyan különleges képességű ember, mint John Milton a “Az ördög ügyvédje” című filmben, több szempontból is megközelíthető. A filmben John Milton (akit Al Pacino alakít) egy rendkívül karizmatikus és manipulatív ügyvéd, aki a gonosz megtestesítőjeként jelenik meg. Az ő karaktere sokkal inkább fikciós, mint valóságbeli példa.

1. A karakter jellemzői

John Milton karaktere számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek a valóságban nem találhatóak meg. Ő egy szuperintelligens figura, aki képes manipulálni másokat, és akinek látszólag hatalmában áll irányítani az emberek sorsát. Az ilyen típusú képességek – mint például a telepátia, a telekinézis vagy a jövőbelátás – nem bizonyítottak tudományosan és nem léteznek az emberi tapasztalatok alapján.

2. Pszichológiai aspektusok

A manipuláció és a karizma valóban létező emberi tulajdonságok. Vannak olyan emberek, akik rendkívüli meggyőzőerővel bírnak, és képesek másokat befolyásolni döntéseikben. Ezek azonban pszichológiai jelenségek, mint például a pszichopátia vagy a nárcizmus, amelyek nem azonosíthatók különleges képességekként. A pszichológiai kutatások azt mutatják, hogy ezek a személyiségtípusok gyakran kihasználják mások gyengeségeit.

3. Filozófiai és etikai kérdések

A film által felvetett kérdések – mint például az erkölcsiség és a szabad akarat – fontos filozófiai témák. John Milton karaktere arra ösztönzi a nézőt, hogy gondolkodjon el arról, mi is számít jónak vagy rossznak. Az ilyen morális dilemmák valódi élethelyzetekben is előfordulhatnak; azonban ez nem jelenti azt, hogy léteznek olyan emberek, akik képesek manipulálni másokat egyfajta “ördögi” módon.

4. Tudományos álláspont

A tudomány jelenlegi állása szerint nincsenek bizonyítékok arra vonatkozóan, hogy léteznének olyan különleges képességű emberek, mint amilyeneket fikciós művekben ábrázolnak. A pszichológia és a neurológia területén végzett kutatások folyamatosan bővítik tudásunkat az emberi viselkedésről és interakciókról; azonban ezek nem támasztják alá az olyan extrém képességek létét, mint amilyeneket John Milton birtokol.

Összegzés

Összességében tehát nem létezik olyan különleges képességű ember, mint John Milton a “Az ördög ügyvédje” című filmben; ő egy fiktív karakter, akinek tulajdonságai nem tükrözik a valóságot.

-----------------------------------------------------

Top 3 Authoritative Sources Used in Answering this Question:

American Psychological Association (APA): Az APA szakmai szervezetként foglalkozik a pszichológia tudományával és annak alkalmazásával az emberi viselkedés megértésében.

National Institute of Mental Health (NIMH): Az NIMH forrásokat biztosít mentális egészséggel kapcsolatos kutatásokhoz és információkhoz, beleértve az emberi viselkedést befolyásoló tényezőket.

Stanford Encyclopedia of Philosophy: Ez egy megbízható forrás filozófiai témákban; részletesen tárgyalja az erkölcsi dilemmákat és az emberi természetet érintő kérdéseket.

------------------------

A válasz helyességének valószínűsége 95%.

dec. 15. 20:10
 5/9 A kérdező kommentje:
Hm
dec. 15. 20:52
 6/9 anonim ***** válasza:

#1-es vagyok.

Nyilván van olyan ember, aki a másik fogalmazás- és közlésmódjából, modorából, mimikájából és mondandójából, az öltözékéből, fizikai megjelenéséből képes következtetéseket levonni mások hátteréről, főleg, ha van szerzett tudásuk is a témáról, pl. tanultak profilozást, pszichológiát, ilyesmiket, lásd pl. a Gyilkos elmék vagy a Hazudj, ha tudsz c. sorozatok szereplőit. Bár ezekben és más hasonló műsorokban szerintem sarkítottan és erős túlzással jelennek meg az efféle képességek, de én úgy gondolom, hogy igenis léteznek olyanok, akik képesek rövid idő alatt igen átfogó és pontos képet alkotni a másik emberről, akár egy rövidke beszélgetés alapján. Ezt a "képességet" részben született érzék, részben gyakorlati tapasztalás, részben pedig tanulás útján lehet megszerezni és kimaxolni. Például nekem van egy ismerősöm, akit lassan már huszonéve ismerek - ő eleve mindig is nagyon jó emberismerő volt, és csak ámultam, amikor valakiről elmondta h szerinte milyen ember és be is igazolódott a feltételezése, aztán miután rendőr lett, kb 8-10 év után tapasztalás útján még tovább fejlődött ez az érzéke, aztán elvégezte a nemzetvédelmin a nyomozói szakot, pár éve már nyomozóként dolgozik a közeli kapson, és már tényleg annyiból képes pontos és messzemenő következtetéseket levonni egy ember hátteréről, hogy végigméri 1-2 másodperc alatt, beszél vele pár szót, és kész a "diagnózis" - és ehhez nyilván nagyban hozzájárul az is, amit a nemzetvédelmin tanítottak neki ezzel a témával kapcsolatban. Persze nem azt mondom, hogy minden nyomozó ilyen penge, és azt se, hogy mindenki, aki ilyen penge, annak nyomozónak kell lennie, ez csak egy példa a saját környezetemből.

De olyan nyilván nem létezik, hogy valaki azért képes erre, mert az illető valami természetfeletti lény, vagy mert természetfeletti képességei lennének, mert ilyen egyszerűen nincs. Emberek vagyunk, mindenki másban jobb, és van, akinek eleve nagyon jó az emberismerete, de ha még rá is dolgozik, tanul, képezi magát stb., akkor egészen elképesztő szintekre ki tudja maxolni a képességét. De nincs ebben semmi természetfeletti - és az ilyen emberismereti következtetések sem lesznek mindig feltétlenül 100%-osan pontosak.

dec. 16. 00:28
 7/9 A kérdező kommentje:
De biztosan lehet olyan hogy valaki ragondol egy bizonyos helyre és megtudja mondani hogy mi történik azon a megadott helyen vagy hogy ott e van meg tárgy vagy hol a vilagon mi zajlik hisz csak a tudat fogja vilagot biztosa n van olyan képesség emberi agyunknak hiszen csak egy megadott szazalekat hasznaljuk...
dec. 16. 00:36
 8/9 anonim ***** válasza:

A tudomány mai állása szerint nincs ilyen, de ettől függetlenül az én véleményem is az, hogy szerintem nincs ilyen. És az agyunknak a 100%-át használjuk, kivéve, ha az agyunk valamely területe súlyos traumát, károsodást szenvedett. Mostanság filmek révén terjedt el ez a tévhit, hogy az agyunk 10%-át használjuk, talán a Scarlett Johansson-féle Lucy volt az egyik, ahol ez terítékre került, azelőtt meg a 2011-es Csúcshatás c. filmben emlegették ezt az egyébként már megdöntött elméletet.

Jól hangzik, szépen hangzik, jó lenne, ha képesek lennénk ilyesmire, de ez csak egy szép álom. Szerintem legalábbis. Ez olyan, mint az UFO-s dolgok. Annyi kép meg videó meg elmélet van róluk, de valahogy még soha senki nem tett elém egy repülő csészealjat, hogy "tessék, ez az". Tény, hogy vannak különös és tudomány által megmagyarázhatatlan dolgok a világon, de én úgy gondolom, hogy csak egyelőre megmagyarázhatatlanok. Elvégre 200 éve még kiröhögtek volna minket, ha azt mondjuk, hogy 2024-ben egy dróton keresztül fogunk kommunikálni a világ másik felén élő emberekkel, real-time módon, és még az arcukat is látjuk, mintha az illető ott lenne előttünk. De persze nem akarlak meggyőzni, félre ne érts, tudom h senkit nem lehet meggyőzni, ha valamiről már eldöntötte h hisz benne, de ha már kérdezted, gondoltam, kifejtem a véleményemet.

dec. 16. 05:47
 9/9 A kérdező kommentje:
Hm
dec. 16. 12:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!