Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A szervátültetésen átesettek...

A szervátültetésen átesettek megörökölhetik a donor emlékeit és személyiségjegyeit is. Ehhez vajon mit szólnak a szkeptikusok?

Figyelt kérdés

"Szervátültetés után egyes betegek nemcsak a donor szerveit, hanem azok emlékeit és személyiségjegyeit is örökölhetik. Beszámolók alapján a beavatkozáson átesett emberek érzelmeikben, ízlésükben és viselkedésükben is szokatlan változásokat tapasztaltak, amelyek gyakran a donor életmódját tükrözik."

[link]

dec. 14. 10:58
A kérdező szavazást indított:
Ez egy fontos tudományos felfedezés!
Csak egy áltudományos bulvárszemét index cikk.
Egyik sem. Hozzászólásban fogom leírni a véleményemet.
18 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
20%
persze, a májátültetés után ugyanolyan zsír alkoholista leszel, mint az az ember volt, akitől a máj van... ez így természetes.
dec. 14. 12:21
 2/6 Szervizmérnök úr ***** válasza:
14%

Csak megfelelően értelmezni kellene a linket és a kapcsolódó forrásokat, hogy abból mi a feltételezés, mi a kutatás tárgya, mi valószínűsíthető, mi nem.

Azután lassan kibontakozik, hogy tényleg csak hardverek vagyunk szoftverrel, csak kicsit másképp.

Tehát végül mégis a "szkeptikusoknak" lesz igaza, nevezheted bárhogyan a valóságot és igazságot.

Mesék nincsenek már, Andersen meghalt, a rendíthetetlen ólomkatonát beolvasztották a nemesfémtolvajok, Hófehérke is prostituált lett.

dec. 14. 13:37
 3/6 anonim ***** válasza:
19%

Hogyan lehetne az emlékeket átörökíteni? Ezt sem a tudományos, sem a spirituális elméletek nem engedik meg.

Az viszont érdekelne, kérdező, hogy szervátültetés esetén a páciensnek tényleg élete végéig szteroidos gyógyszert kell-e szednie a kilökődés ellen?

dec. 14. 14:27
 4/6 anonim ***** válasza:
66%

Itt az eredeti tanulmány. Kis létszámon végezték a kutatást, és én itt megerősítési torzítást szimatolok. [link]

Ettől függetlenül mivel például a szívben is komoly idegrendszer van (meg a bélrendszerben is), esetleg lehet alapja a dolognak.

dec. 14. 14:49
 5/6 anonim ***** válasza:
Szervizmérnök, most már tényleg abbahagyhatnád a provokálást.
dec. 15. 10:57
 6/6 anonim ***** válasza:

sejtmemória van. egy szerv emlékezhet bizonyos megbetegedésekre és a hozzá visuonyúlt reakciójukra. pl.: gyerekkoromban kb. 6.-ban fájt a fejem,vizet hánytam és egyre sárgásabb lett a vizeletem és már görcsöltek a veséim. kórházba is kerültem. mivel jó sokáig nem gyanakodott senki és nem is akartak kivizsgálni ezért minden évben a vesém ok nélkül eljátssza ezt az egészet.

Vese gyulladásom volt amúgy, de azóta nem volt. 30 éves koromba hagyta abba és most vagyok 33 éves. Saját szerv és mégis emlékezett egy betegségre, viszont utánna mindig farkast kiálltott. De azért mindig kivizsgáltatom magamat.

Kb. a szerv donoros dolog is ilyen.

Nem olyan mint a filmekben. Volt olyan film, hogy a szaruhártyát ültették át és emlékezett a donor emlékeire, hogy ki ölte meg. Talán Monk sorozatban volt ilyen h#lyeség.

dec. 19. 23:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!