Most két emlékemet nem értem. Olyan 20 éve lett macskánk. Erős az "emlék", hogy a macska a 100-as Skoda kereke mellett ül. Az autó 40 évvel ezelőtt volt a miénk. Más autónk volt 20 éve. Mi okoz ekkora torzítást?
Tegnap(!) beszélgettem valakivel. Viszonylag nagy távolságot szoktunk tartani. A beszélgetés egy réséről meggyőződéssel állítom, hogy közvetlenül egymással szemben álltunk. (nem így volt)
Mi okozza, hogy az emlékek ilyen nagyot torzulnak?
Szakemberek is állítják, hogy vannak olyan emlékek, amit egészen biztosnak vélünk, de az évek során torzult és valójában nem is úgy volt egészen pontosan.
Sőt, néha még komolyabb fordulatok is lehetségesek, a valósághoz képest.
Úgyhogy semmi különös, nem ezotéria.
Akkor újra írom:
Van egy kb 20 évvel ezelőtti élményem, ahol az autó "jóval régebbire cserélődött"
Van egy tegnapi emlékem, amikor tudom, hogy valakivel a szoba kér sarkából beszélgettünk. A beszélgetés egy részéről megesküdnék, hogy közvetlen közel voltunk egymáshoz (mivel nem álltunk fel a székről, elég valószínűtlen)
Az lep meg, hogy mindkét esetben el tudom mondani, hogy mi a valós, a fejemben a kép (ez alatt most tényleg a képet értem) mégis nagyot hazudik.
Mindegy, ha spirituális (képzelet szülötte) tartalmat szeretnél eladni az internetes közösség számára, az úgysincs.
Ha nem tudnád, akkor jelezném, hogy valaki ebben a szekcióban módszeresen ad elő ilyen jellegű kitalált történeteket, hetente többször is. Melyek jól felismerhetők, sablonos jellegű megformálásuk alapján.
Ennek köszönhetően sajnos valószínűleg más is van így ezzel, hogy már nem nagyon lehet ezeket elhinni, hogy nem valami szándékos szívatással állunk szemben.
Ez ilyen dolog, amikor valaki lerombolja a bizalmat, elég kártékony tud lenni sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!