Alvasparalizis nem veszélyes?
Figyelt kérdés
Szokott olyan lenni, h fenn vagyok, de nem tudom a szemem kinyitni, se beszelni, se megmozdulni nem tudok.
Hosszú időnek tűnik.
Beszoktam pánikolni,aztán nagy nehezen sikerül felébredni.
Ez mitől lehet?
Főleg akkor jelentkezik, ha háton fekszem
aug. 27. 19:47
1/12 Grimfox válasza:
Nem veszélyes, csak piszok kellemetlen. Próbálj meg tudatosan lélegezni ilyenkor. Az valószínűleg kimozdít a bénult állapotból.
2/12 anonim válasza:
A tudatod/agyad később reagál mint a tested. Nekem még nem volt, de olvastam, hogy nagyon ijesztő élmény, olvasni is az na. Annyit tehetsz mint írt az első. Ha pánikolsz annál tovább tart. Fáradság okozza legtöbbször.
4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszokat 😊
aug. 27. 20:09
5/12 A kérdező kommentje:
Volt olyan is, h azt éreztem, h valaki ilyenkor suttog a fülembe, és simogat, de közben senki nem volt ott velem
aug. 27. 20:10
6/12 A kérdező kommentje:
Azt nem értettem mit suttogott
aug. 27. 20:11
7/12 anonim válasza:
Ehhez kapcsolódik az úgynevezett lidércnyomás. Ilyenkor azt érzed, hogy ül valami démon a mellkasodon és közben beszél hozzád. Irtó para, de lényegében ez hallucináció.
8/12 Grimfox válasza:
Az alvásparalízis gyakran jár együtt jelenlétérzéssel, és különböző érzéki csalódásokkal. Majdnem mindig fenyegető a jelenlét érzése, a vizuális, és hangképzetek pedig félelmetesek. De ez velejárója a bénulásnak, nincs valós dolog a közelben, és nem is ártalmas az ijedtségen kívül.
9/12 anonim válasza:
Nem hinném hogy veszélyes de ijesztō dolog. Egyszer átéltem de szerencsére nagyon gyorsan kimentem belōle, nem volt semmi ijesztō lény vagy démon szerencsére amikrōl szoktak mesélni. De viszont ijesztō volt mert tudtam hogy mi lesz mivel le voltam bénulva. Aztán átsiklottam ezen nagyon gyorsan mielōtt bármi is történt volna és utána viszont jót álmodtam.
10/12 anonim válasza:
Nekem volt mar almomban is paralizis.. azt almodtam hogy alszok es almodok, majd felebredt az agyam a belso alombol, de a testem mozdulatlan, hangosan hummogtem, majd felebredtem es jarkaltam a szobaba ijedten( de ez még mindig csak almomban!) aztan felebredtem a kulso alombol is , de paralizis nelkul... irto para volt es elethu :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!