Az érzelmek kimutathatóak az emberi test mágneses mezejében?
Állítólag egy nagyon gyenge de mérhető mágneses mező körülvesz minket és kíváncsi voltam,hogy ebből kimutatható az is valamilyen műszer segítségével, hogy mit érez konkrétan az ember? ( pl: épp rossz hangulatom van és ettől megváltozik szó szerint "kisugárzásom"). Egyes ezoterikus körökben azt mondják,hogy az érzelmek maguk is energia hullámok (pl: az angol "emotion" szó is "e-motion"-ami azt jelenti hogy mozgásban lévő energia, szerintetek ez mind mennyire igaz?
U.I.Tudom hogy nagyon áltudományos szaga van a kérdésemnek de akkor is kíváncsi vagyok ha van valamilyen valóságtartalma:)
Mri géppel pontosan tudják követni, az melyik része aktiválódik 1-1 érzemeket kiváltó fotóra.
Pl képernyőn muttnak valami undorítót, ijesztőt, vidámat, szomorút stb.
Pont valamelyik éjjel néztem egy tudomyányos filmet, nagyon érdekes golt.
"Egyes ezoterikus körökben azt mondják,hogy az érzelmek maguk is energia hullámok "
Egyes ezotérikus körökben sok mindent mondanak, csak ezeknek a nagy része hülyeség. Az érzelmek nem energiahullámok, hanem komplex idegsejt hálózatok működésének következtében alakulnak ki.
Ugyanakkor annyi igazság van a dologban, hogy az agy valóban képes (nagyon gyenge) mágneses mezőket generálni. Ennek alapja középiskolás tudással is megérthető. Az elég alapvető információ, hogy az idegsejtek elektromos jeleket továbbítanak. (Nagyon kicsi ionáramokat alakítanak ki.) És az áramló töltések mágneses mezőt hoznak létre. Így van ez az agyban is, és a kialakuló mágneses mező változásai mérhetőek is. (Igaz, nem könnyen, mert tényleg nagyon gyenge mágneses mezőkről van szó.) Ez az eljárás az EEG-hez hasonlóan működik, MEG-nek (magnetoencephalography) nevezik:
Elvileg az érzelmek kimutatása is lehetséges ilyen módon. De egyrészt az érzelmek elég bonyolult agyi tevékenységek. Másrészt a MEG használata sokkal komplikáltabbak az EEG-nél (pl. mágnesesen leárnyékolt szoba kell hozzá). Az alábbi cikkben azt vizsgálták, lehet-e EEG és mesterséges intelligencia segítségével érzelmeket azonosítani. Elvileg elég pontosan sikerült azonosítani az érzelmi állapotot.
Egyébként mágnesesség segítségével nem csak megfigyelni lehet az agyat, hanem stimulálni is egyes agyterületeket.
Persze itt is igaz, hogy túl célzott vagy komplex hatást nem tudnak kiváltani.
Szóval bár gyanús, hogy az ezotérikus forrás, amit használtál, nagyrészt hülyeség, valami igazság-magva van neki.
Köszönöm a válaszokat!
Ismertem egyszer egy személyt aki azt állította hogy képes érezni "kinesztetikusan" valakinek a hangulatát, energiáját csupán az alapján hogy megérinti vagy például kezet fog az adott személlyel és sokszor tényleg jól ráérzett... Szerintetek ez lehetséges? Biztos erre is van tudományos magyarázat és nem számít "természet felettinek"!?
"Szerintetek ez lehetséges?"
Hogy ezt állította? Abszolút lehetséges.
"Biztos erre is van tudományos magyarázat és nem számít "természet felettinek"!?"
Persze hogy van: nem mondott igazat.
"pedig nem mondtam semmit,hogy mit és hogyan érzek."
Létezik non-verbális kommunikáció is a világon. Az arckifejezés, testtartás és hasonlók elég jól mutatják általában az érzelmeket. Nem kell ide semmi kinesztetikus maszlag.
Nem feltétlenül hazudnak, csak vannak ilyen bolond buta fantáziás emberek.
Beképzelnek hülyeségeket, amiben komolyan hisznek, lehet az szellem vagy földönkívüli, vagy bármi nem létező.
Valamire ráhibázik, vagy épp non-verbális stb. jelenségek, azt is félremagyarázza, kiforgatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!