Milyen a nemi megoszlás itt a GyakoriKérdések Ezotéria rovatában?
1) A transznemű mindent lefed, amiket írtál, azok vagy szinonímák vagy alkategóriák.
-Amit valóban kihagytam, az az interszexuális kategória.
Grimfox,
ha biológiailag vesszük, akkor a kategóriák mennyisége helyes, a kategóriák viszont nem azok. Biológiailag ugye transzneműség nem létezik, de interszexualitás igen.
Ezoterikusan: az emberi lélek kétnemű, inkarnálódáskor jó esetben biológiailag és pszichésen is az egyik (és ugyanaz a) nem rögzül, rossz esetben biológiai átmenetbe kerül a test, vagy a biológiailag indokolttal ellentétes nem rögzül pszichésen, vagy instabil módon rögzül a nem pszichésen, és a normálisnál nagyobb mértékben fog függni, a pszichés nem rögzülése a nevelési/ szocializációs hatásoktól.
"Biológiailag ugye transzneműség nem létezik"
. Azt állítod, hogy a nemi identitásnak nincs biológiai alapja? Akkor milyen alapja van? A nem anyagi lélek jellemzője?
A nem-bináris személyeket nem fedi le a transzság. A transz és a nem-bináris kizárja egymást, ugyanis a transz feltételezi a nemek bináris voltát, míg az utóbbi pont azt tagadja.
Nem támadásból írom, de a kettő egyszerre nem létezhet egy személyben.
Az agender is azért más és szintén kizárja a transzságot.
Egyébként ahhoz képest, hogy ezotériában tetted fel a kérdést kihagytad a transzfajú entitásokat, akik nem emberként azonosítják önmagukat. Az ezotéria berkein belül nem csak ember identitású lények vannak.
Én egyébként főleg kérdezni szoktam, de néha válaszolok is. Hiszek a természetfelettiben, mint a sárkányok, vámpírok, kísértetek. De nem hiszek vallásokban, így istenekben és karmában sem.
Legtöbbször férfinak azonosítom magam, de szokott lenni nemi diszfóriám elég gyakran.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!