Hová tűnnek az eltűntnek hitt dolgok?
„Hová tűnnek az eltűntnek hitt dolgok?”
Visszatérnek az anyag várakozó halmazállapotába.
12/
Ugyanaz mint minden más eltűnt tárgynak.
Pár évvel ezelőtt nagyjából két hetet töltöttem el a húgoméknál. Na, ott történtek érdekes dolgok, pl: magától bekapcsolt a mikrohullámú sütő, illetve az unokahúgom elektromos játéka kelt önálló életre.
Velem annyi történt, hogy az egyik reggel kiraktam a konyhapult közepére két muffint, azzal a naiv szándékkal, hogy majd megeszem azokat. Csak pár másodpercre fordítottam nekik hátat, amíg beraktam a kávémat a mikróba. Mira visszanéztem, a sütiknek már csak hűlt helyét találtam. Senki más nem volt ott rajtam kívül, így számomra megmagyarázhatatlan és eléggé bosszantó is volt a dolog.
Ugyanitt a húgom gyűrűjének is hasonló módon veszett nyoma... :)
Gyerek koromban étkezés közben leejtettem a villámat. Fél óra hiábavaló keresés után inkább hoztam egy másikat. Azóta könnyebben veszem az ilyen dolgokat.
Később vetítették Pumukliról a rajzfilmsorozatot, és sok minden érthető lett a világban. Eltűnt tárgyak, oktalanul kopogó berendezés többsége Pumukli csínytevése.:)
Valaki már említette itt korábban a "Pumukli" jelenséget.
Pumukli a manók analógiájára született teremtmény, akik a régi legendák szerint örömüket lelik abban, hogy bizonyos tárgyak eltüntetése által bosszantják az embereket.
Spirituális szemszögből nézve a dolgot, a manók gyakorlatilag elementálok, tehát az éteri dimenzió teremtményei. Ez a világ elvileg közvetlenül kapcsolódik a fizikai síkhoz, így ezen lények számára nem okoz gondot a két világ közötti gyors és zökkenőmentes átjárás. Ezek alapján valószínű, hogy képesek anyagiasulni a világunkban, majd hazatérve átvinni magukkal kisebb tárgyakat, - gyakorlatilag ellopni azokat. 🙂
"Elementálok" a XVI. század fantazmagóriái, főleg Paracelsus egyik témája volt.
Paracelsus egyik jó példa arra, amikor őrűlt és zseni között nem nagy a különbség.
Nagy gondolkodó volt, voltak jó irányai is, csak sajnos eltévelyedett túlságosan az áltudományos okkultizmus felé is. A maga korában, a kor szintjén ez mondjuk még érthető is lenne, de szerintem, ha kicsit józanabb lett volna agyilag, még nagyobb hatású polihisztor lehetett volna belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!