Ha a Föld lapos, akkor...?
Miért vannak akkor időzónák?
Ha egyetlen Nap van (kivetítve, vagy mi), akkor hogy van "megoldva", hogy Pekingben éjszaka (sötét) van, ugyanakkor Los Angelesben dél van (világos)?
Ha egy tányért egyetlen fényforrással világítunk meg, akkor mindenhol egyformák lesznek a fényviszonyok, nem?
Vagy a Moun Everest árnyékol? Akkor meg kirajzolódna a hegy alakja, és New Yorkban vagy Madridban lenne sötét, miközben Moszkvában világos lenne.
Vagy hogy van ez?
Igen, értem.
Arra lettem volna kíváncsi eredetileg, hogy a laposföld hívők ezt, illetve a kérdést, hogyan magyarázzák meg.
Ezért tudomány kategóriában tettem fel a kérdést.
Magyar laposföldhívő nincs sok és azoknak nagy része nem is tájékozódik az internacionális "kóklerkedésekről" amelyet külföldi laposok próbálnak beadni.
Szabadidőmben elég sok olyan videót nézek, amikben a laposföldhívőket cáfolják, szóval ezek alapján nagyjából el tudom mondani, milyen őrült elképzeléseik vannak.
A Nap szerintük sokkal kisebb, mint amilyennek valójában a tudósok mondják, ergo, akkora fényt sem ad, hogy mindent bevilágítson. Emiatt van szerintük az egyik helyen éjszaka, a másikon nappal. Ostobaság, de ebben hisznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!