Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Vörös a Hold! Ti is látjátok?...

Vörös a Hold! Ti is látjátok? Mitől van?

Figyelt kérdés

A gépem az ablak mellett van, így egy balra fordulással ki tudok tekinteni az ablakon.

Kb 30 perce kinézek, minden rendben a Hold még olyan színű, amilyennek kell lennie. [:

De most 2 perccel ezelőtt is kinéztem, és még most is látom, hogy a Hold elég furcsa, vörös színben pompázik.

Ez mitől van? Először megijedtem mert azt hittem, hogy a Marsot látok, de ez a Hold, mert másik égitest nincs az égen.

Lécci írjátok le hogy mitől van ez, hogy ilyen furcsa vörös fénye van a holdnak! Köszi! [:

2010. okt. 11. 19:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Most ,hogy ezt láttam gyorsan kinéztem ,szerintem nem nagy dolog hogy vörös a Hold.. gondolom nem először fordul el :))szerintem googlezz rá ;]
2010. okt. 11. 19:30
 2/11 anonim ***** válasza:
ilyen sokszor van, nem tudom pontosan a tudományos hátterét, de semmi bűbáj nincs benne. :)
2010. okt. 11. 19:30
 3/11 A kérdező kommentje:

Én még nem nagyon láttam ilyesmit, általában le van húzva a gépem melletti redőny a nap miatt, de most fel volt húzva, és nagyon meglepődtem. [:

Google a barátom! :D

2010. okt. 11. 19:35
 4/11 anonim ***** válasza:
92%
Alacsonyan van a hold! Nem tudod hogy a nap is vörös mikor alacsonyan van? Azért van mert vastag légrétegen megy át a fénye és az a vöröset engedi át főként.
2010. okt. 11. 19:37
 5/11 anonim ***** válasza:
harmadik vörös holdam (:
2010. okt. 11. 19:40
 6/11 anonim ***** válasza:

aza a Mars !

most mondták be a hiradóban hogy kb 2 óra mulva becsapodik a Földbe!!!!

ÁHHHHH

elnehidd :D

Egyik reggel én is látam milyen szép szinű lett volna fényképezöm lefotozom olyan szép tájkép lett volna

2010. okt. 11. 20:39
 7/11 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy ha magasfokú a légszenyezettség, akkor látszik vörösnek. A porszemeken (vagy miken) tükröződik a fény vagy valami ilyesmi:D Nem tudom pontosan, nagyon régen olvastam erről, meg már valakitől hallottam is, de ha hülyeséget mondom akkor bocsi:$ :D
2010. okt. 11. 20:54
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

"Én úgy tudom, hogy ha magasfokú a légszenyezettség"

Rosszul tudod! Ha tiszta a levegő akkor is vörös színűnek látszik a Nap és a Hold is ha alacsonyan a látóhatár közelében vannak. Akkor vastagabb légrétegen megy át a fénye és a vastag levegő a vöröset jobban engedi át.Ezért vörös fényűek a vészjelzők.

2010. okt. 11. 21:08
 9/11 anonim ***** válasza:
39%
Odáig fröccsent a vörösiszap...
2010. okt. 12. 11:48
 10/11 anonim ***** válasza:
Muszáj ebből poént csinálni?lennél te is a helyükben,nem hiszem akkor vicces lenne..
2010. okt. 12. 14:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!