Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hisztek istenben?

Király vok de te is 2 kérdése:

Hisztek istenben?

Figyelt kérdés
16/f
2023. máj. 11. 06:54
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
53%
Istenekben hiszek, nem a keresztény istenképben.
2023. máj. 11. 10:37
 12/24 anonim ***** válasza:
7%
Igen, hiszek Istenben. (és nem "istenben", nagy betűvel írjuk)
2023. máj. 11. 11:19
 13/24 anonim válasza:
82%

Én az értékeimben hiszek.

Isten egy istenség, mivel a tapasztalat azt mutatja, hogy nem mindenható, nem mindentudó.

2023. máj. 11. 11:30
 14/24 anonim ***** válasza:
51%

Igenis meg nem is. Ha hiszek benne, de nincs akkor ugyanolyan az életem, mint eddig. Én ugyanaz vagyok, mint eddig.

Ha nem hiszek benne és létezik akkor szintén ugyan az vagyok, mint most. Szóval számomra mindegy, hogy van vagy nincs vagy hiszek vagy sem.

2023. máj. 11. 12:07
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Melyikben?
2023. máj. 11. 12:17
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
passz
2023. máj. 11. 14:33
 17/24 anonim ***** válasza:
83%

Melyik istenben pontosan?

Az emberiség eddig körülbelül háromezer különféle istent talált ki. Ha te ebből csak egyben hiszel, akkor

- egyrészt túlnyomó mértékben ateista vagy, mert kb. 2999 istenben nem hiszel,

- másrészt miből gondolod, hogy abból a háromezerből pont véletlenül a jót választottad ki? Aztán mi van, ha mégis mondjuk Zeusz volt az igazi?

(Igazából még a Bibliában is gyökeresen eltér egymástól az Ószövetség csecsemőket gyilkolászó, haragvó istene, meg az Újszövetségben ábrázolt szerető Isten.)

2023. máj. 11. 14:55
 18/24 anonim ***** válasza:
22%

Hiszek a Keresztény Istenben, aki Jézus Krisztusban vált nyilvánvalóvá.

Tapasztaltam a hatalmát és erejét.

És Minden spirituális, okkult dolgot is ő adományozott az embereknek. Csupán némelyek a gonosz útján járva önkényesen és pénzért élnek ezekből a mágikus ösvényekből.

Bárki, bármikor hozzá férhet és férfi ember bölcsen ugyanúgy használhatja, mint bármelyik boszorkány vagy jósnő. A titok az, hogy összeegyeztethető a Bibliával.

2023. máj. 11. 15:23
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
A Biblia Istenében semmiképp.
2023. máj. 11. 15:41
 20/24 anonim ***** válasza:
21%
Nem. Hinni istenkáromlás. A hiedelem azért létezik, hogy eltaszítsd magadtól. Olyan, mint a gyűlölet, vagy arrogancia. Ezek is azért vannak, hogy eltaszítsd őketmagadtól. A hiedelem elhúz istentől, elzár attól, hogy megismerhesd.
2023. máj. 11. 16:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!