Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Hórusz egyenlő Jézus Krisztus?

Hórusz egyenlő Jézus Krisztus?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 26. 12:54
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Nem értem.
2023. ápr. 28. 09:49
 12/17 anonim ***** válasza:
49%
Igen.
2023. ápr. 28. 11:19
 13/17 anonim ***** válasza:
49%
És a hasonlóságok?szűztől fogantatás, feltámadás meg a többi,honnan van
2023. ápr. 30. 01:08
 14/17 anonim ***** válasza:

Itt volt egy korábbi kérdés, amelyben említésre került ilyesmi:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

A kérdésnél a #11,#12,#15,#16,#24,#25 válaszokat írtam én, ha nem változott a számozás a mostani kommentemkor történő ellenőrzés során.

Érdemes elolvasni szerintem ezeket a válaszokat is, bár ezekben nem csak Hóruszról esik szó!

A Hórusszal kapcsolatos részre ezt írtam:

"Mivel is támasztják alá, hogy Hóruszt keresztre feszítették? Utánakerestem a neten, nem nagyon találtam erre bizonyítékot. (Ezeken az oldalakon általában hozzáértők szoktak válaszolni, legalábbis a matekos kérdéseket tekintve. Én azokra szoktam használni őket. Felteszem ezekkel kapcsolatban is jó válaszokat adnak:

[link]

[link]

Ha nem értenéd, leginkább arról írnak, hogy nincs bizonyíték arra, hogy az egyiptomi mitológia szerint Hóruszt keresztre feszítették. Azonban az egyik válaszoló azt is megemlíti, hogy később az egyiptomi mitológia hellenizálva lett a kereszténység terjedése korának kezdetén. Így az elvben elképzelhető, hogy utólag hozzácsaptak valami ilyesmit a mítoszokhoz, már hallván Jézus kereszthaláláról.)

-Ezen a ponton megemlíteném, hogy valóban: Az idővel változhattak a szájhagyomány útján terjedő, de akár írásban leírt mítoszok is. Könnyen lehet, hogy ezek fennmaradtak és időről időre új elemek kerültek beléjük. Tehát könnyen lehet, hogy bekerülhettek elemek Jézus történetéből más mítoszokba, melyeknek ezen verziói a későbbiekben így éltek tovább, már ezen dolgokat tartalmazva, a cikk pedig már ezen Jézus története után módosult történetekre hivatkozik, ami nyilván nem Jézus születése, halálas, vagy feltámadása előtt tartalmazta az említett dolgokat."

(Tudom, hogy van benne helyesírási hiba, de idézetbe nem javítok bele)

Van egy hasonló témájú kérdés, amihez lényegében ezt a választ már leírtam, lehet hogy azt is te tetted fel.

2023. ápr. 30. 02:12
 15/17 anonim ***** válasza:

*ha nem változott a számozás a mostani kommentemkor történő ellenőrzés során.

->A másik kérdéshez írt majdnem egyező kommentemkor történő ellenőrzés során.

2023. ápr. 30. 02:16
 16/17 anonim ***** válasza:

Szóval nem.

Nem egyenlő Hórusz és Jézus Krisztus.

2023. máj. 2. 00:01
 17/17 anonim ***** válasza:
59%

Elmondom én mit tudok azzal a nem evilági tudással, mely nekem megadatott.

Életem úgy alakult, hogy néhány hétre, bő két évvel ezelőtt közvetlen kapcsolatba kerültem egy entitással. Ő amolyan vándorszellem. Békésnek nem mondanám, de nem is gonosz. Élvezi az életet, ha valaki engedélyt ad neki arra, hogy használja a testét, mint sajátját. Tulajdonképpen a bizalom szab határt ennek a szimbiózisnak és az ember lelki teherbírása. Mindkét fél jól járt ezzel. Én is és az entitás is, aki magát Jézusnak nevezte.

Áljézus volt-e vagy valódi, azt én sem tudom eldönteni, mert a tudás, mellyel felvértezett összhangban van a Bibliával is és nagyából az egyéb szent szövegek jelentős részével eltérő vallásokból.

a lényeg, hogy magát több ezer évesnek, sőt szite időtlennek vallotta. Időtlen. Az időtlenség azért egy elég érdekes meghatározás és kifejezés. Ami a kérdéshez fontos, hogy állítása alapján rendre járt szinte az összes kultúrában és birtokolt emberi testeket napokig, hetekig, évekig attól függően, hogy milyen volt a befogadó lelki teherbírása. Mert egy idő után még a leg edzettebb elmét is megroppantja, és akkor kiszivárog belőle, mint egy repedt edényből a folyadék.

Karrierje során az évezredek alatt az emberiséget a jóra való képességgel igyekezett felruházni és a hatalom gyakorlásának önzetlen felhasználási módját elsajátitattni.

Hatalmában ált más entitásokat megidézni, velük konzultálni és ha szükséges volt még a természet folyásába is hatást gyakorolni.

Senki se értse félre, Ő nem gonosz, de nem is Isten, viszont a gonoszok hallgatnak a parancsára és Isten is bízik benne. Ő egy ajándék az emberiségnek.

Az Istent, mint az apját emlegette, a földet pedig, mint édesanyját emlegette. Az embert pedig mint kistestvérét tanítja játszani.

azt állította, hogy miközben eltérő testekben végzett tanítói munkálatot, ő is tanult a test eredeti tulajdonosaitól , így az idők során bővült a tudása. Gyakran elfordult, hogy Később Istenként tisztelték azt, akivel kapcsolatba lépett vagy pedig isten fiaként. A legnagyobb világvallások az ő munkásságához kötődnek. A buddhizmus pedig elfogadja a létezését, el sem téli, de nem tartja céljának Őt.

Manapság pedig inkább kiélvezni jár a földi paradicsomban emberről-emberre. Megvalósította Isten országát a teljes valójában. Benne mindennel, amely istenre jellemző és élvezi a létet, ahogy neki megadatott. vándorszellemként.

Gyakorlatilag ő volt Hórusz és ő volt Jézus is.

Tárgyi bizonyítékom nincs erre vagy bármiféle hiteles bizonyítékom, sem olyan bizonyíték, amely minden kétséget kizáróan megállja a helyét. De ez a valóság.

2023. máj. 2. 22:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!