A Titok című filmben miért nem mondják, hogy New Age werkfilm?
Vonzás törvénye: hasonló hasonlót vonz és punktum.
Valamint adás és elfogadás.
"A new age inkább arról ismerhető fel, hogy kiemelnek tetszőleges részeket különböző rendszerekből, és igyekeznek összegyúrni. Általában kevés sikerrel. Szinkretizáló törekvés, csak nem igényes az eredményre. A legmodernebb ötletek meg már nem is foglalkoznak igényességgel, tisztán pénzszerzési céllal találják ki őket."
Na itt a baj!
"de nem egy egységes rendszert alkot, mint a korábbi ezoterikus tanok"
Jó vicc, milyen egység?
Bármelyik ezos embert megkérdezed irl és mindenki másban hisz.
De akár mondhatnám ezt az oldalt, hogy egy jól ismert koncepcióról teljesen máshogy gondolkodnak az emberek.
Milyen egységről beszélsz?
Két keresztény hívő között sincs egyetértés, még ha ugyan abba a templomba járnak, hiába van egy egységes szent könyv és tanítás.
"hanem több ilyenből lett összefércelve"
Mint minden vallás és egyéb dolog amiben hinni kell, emberi tudásból lett összerakva.
Az hogy az "összefércelve" szót használod nem csak lealacsonyító, hanem megmutatja hogy a saját hited milyen magasra tartod.
"Arról nem is beszélve, hogy rengeteg fontos dolgot kiollóztak"
Persze, fontos NEKED vagy SZERINTED.
"Ezért van az, hogy az ilyen rendszerek vagy rosszul működnek, vagy sehogy"
Ez mit jelent?
Mert ahogy én ide felnézek és hogy te miket írsz kedves Grimfox, nem tudom milyen mentális gimnasztikát kell használnom, hogy el tudjam fogadni a te hitvilágod vagy csak meg tudjam érteni.
Tele van buktatóval, de te mindig magyarázkodsz és újradefiniálsz, nyugi tudom, mert láttam.
"és csak az egyén hite csinál bármit is(utóbbi a jobb)."
A hit mire jó? Mert szerintem mindig hiszékenység.
Mert ha tudod és láttad, akkor nem kell hinned, hanem tudod.
"hogy kiemelnek tetszőleges részeket különböző rendszerekből, és igyekeznek összegyúrni"
Kereszténység volt ez annak idején is.
Sőt minden hitrendszer ez.
"Általában kevés sikerrel."
Degradáló megjegyzés, ne mérgezd a kutat.
"csak nem igényes az eredményre"
"A legmodernebb ötletek meg már nem is foglalkoznak igényességgel"
Nem igényes SZERINTED.
Szintén próbálod lentebb nyomni a másik felet érvek vagy példák nélkül.
Tudsz is valami konkrétat mondani, vagy csak messziről kiabálsz, hogy szerinted rósz?
"tisztán pénzszerzési céllal találják ki őket"
Ezt a három (és lehet több) érvelési hibát szépen összegyúrtad.
Szép volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!