Van olyan relaxáció vagy vezetett "meditáció", amely az ürességre próbál fókuszálni, nem a testre, légzésre, elmére, 3D-re? Amennyiben igen, melyik az? Yt-on megvan? Vagy más nyilvános csatornán?
Figyelt kérdés
2023. márc. 12. 11:55
1/10 Grimfox válasza:
Vezetett meditációval nem érhető el az üresség. Amíg egy külső ingerre figyelsz, nem tudsz belépni az üresség állapotába.
2/10 A kérdező kommentje:
Lehetséges, de reménykedem, hogy van valami lehetőség, ami nagyon közel vinne ahhoz az állapothoz.
Bárkinek bármilyen jóindulatú ötlete van, írjon!
2023. márc. 12. 12:42
3/10 Grimfox válasza:
Alapvetően az első lépés az üresség felé, hogy minden külső ingert kizársz. Itt külső ingernek számítanak a testi ingerek is, például a testérzet, szívverés, légzés észlelése is. Amíg bármit észlelsz a saját elméden kívül, nincs lehetőség az üresség felé haladni. Az üresség lényege, hogy fokozatosan vonulsz vissza az ingerektől. Amikor a külső, és testi ingereket, mint külső ingert kizártad, az elmédet(érzések, gondolatok) tekinted külsőnek, és kizárod, hogy csak a figyelmed maradjon. Addig hátrálsz, míg minden inger külső ingerré válik, és ki nem zártad. Ebből látható, hogy a vezetés, hanganyagok, és hasonlók már az első lépésnél kizárásra kerülnek, és mégis hosszú út van még a tényleges ürességig.
4/10 A kérdező kommentje:
És ha vmi mégis ki tud kapcsolni? Pl van az a REFLAXÁCIÓS "meditáció".
Biztosan van más is. Értem én, hogy pratjáhára, de ami közel visz, az is érdekel.
Akkor legalább vmi nagyon relaxált állapotba?
2023. márc. 12. 12:57
5/10 Grimfox válasza:
Olyat, ami segít relaxálni, biztosan találsz yt-n. Szerintem minden embernek másra van szüksége a relaxációhoz, érdemes kutakodni. A hangtálak például egész jók tudnak lenni. Ha beírod yt-n hogy singing bowls, lehet hogy találsz kedvedre valót.
6/10 A kérdező kommentje:
Azokat szeretem, de...
Te milyeneket csinálsz?
Azt a reflaxációs medit ismered? Paksi Zoltán féle.
2023. márc. 12. 13:14
7/10 Grimfox válasza:
Én nem hallgatok semmilyen hanganyagot meditációhoz, sem relaxációhoz. Én koncentrációs, elmélkedő, és qigong ülőmeditációkat végzek. Csak a qigongot csinálom egy bizonyos irányelv szerint, a többit az általános alapelvekhez igazodva végzem.
8/10 A kérdező kommentje:
Jó.
2023. márc. 12. 13:36
9/10 anonim válasza:
Ez a te elméd testvérem. Neked kell megkeresni magadban azt, ami afelé visz, amit el szeretnél érni, be szeretnél teremteni.
10/10 A kérdező kommentje:
Rendben van, testvérem.
2023. márc. 12. 22:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!