Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Miért van az hogy az ember a...

Miért van az hogy az ember a saját maga ellensége?

Figyelt kérdés
2023. jan. 17. 15:11
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Tudna segíteni magán, de mégse teszi, de miért nem? Inkább szenved éveken át
2023. jan. 17. 15:11
 2/12 anonim ***** válasza:
0%
Pl. mert nem akar másokat megbántani.
2023. jan. 17. 15:25
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Spirituálisan azért, mert bennünk az érzelmi univerzumok harcolnak. A világ amit látunk csak a bennünk levő tükörképe. Csak elektromos jeleket érzékelünk. Az agyunk rakja össze így. Minden bennünk van : a jóság, szeretet és a kegyetlen gyűlölet is
2023. jan. 17. 15:33
 4/12 anonim válasza:
100%

A szokványos szenvedő életünket már megszoktuk. Ez a biztos rossz.

A változáshoz ki kéne lépni a komfortzónánkból. Ez ijesztő, és bizonytalan.

2023. jan. 17. 17:42
 5/12 anonim ***** válasza:
Gyerekkor miatt, ezt szokta meg otthon. Egyél valamit aludj ha fizikailag jól vagy akkor kikerülsz ebből és önmagad leszel. Más kérdés hogy vissza fogsz esni néha de azt bele kell tervezni előre.
2023. jan. 17. 18:32
 6/12 anonim ***** válasza:
Lelki rendellenesség rossz gyerekkor hajlam.
2023. jan. 17. 18:51
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg nem erről szól a kérdésed, és ha nem akkor bocsi, de nekem most a függőség jutott eszembe erről.

Mert ott nagyon jól megvan ez a jelleg, meg tudják is esetleg hogy ártanak maguknak, mégse tudnak kijönni belőle (vagy nem sokan és nehezen). Amiből én arra gondolok, hogy nem feltétlenül maguk ellen csinálják ezt, nem bántani akarják magukat vagy kínozni, hanem az adott szer (pl alkohol) tud adni nekik valami olyan pozitív élményt (ez bármi lehet), amit azon a szeren kívül sehonnan máshonnan nem tudnak megszerezni. Fejben tudja hogy káros de érzésben meg ott van az, hogy jó. Ezért tulajdonképpen nem maga ellen csinál bármit is, hanem valaminek a pótlására, megszerzésére, akár azon az áron is, hogy közben károsítja magát. Lehet, hogy úgy ítéli meg (nem feltétlenül helyesen), hogy a szer károsítása még mindig nem lesz akkora, mint amit a szer hiányában élne meg.

??? Ki tudja...

A másik ami eszembe jutott, hogy olvastam még régebben, (vagy valami videóban volt?), ahol az önpusztító magatartást azzal magyarazták, hogy az ember valahol érzi, hogy van benne valami (egy szokás vagy tulajdonság pl), amitől ha megszabadulna, akkor a szenvedésének is vége lenne. Ezért nem teljes egészében önmagát akarja pusztítani, hanem csak azt a részt. Csak ugye ezt nem lehet így célirányosan.

Ez is elgondolkodtató...

2023. jan. 17. 18:52
 8/12 anonim ***** válasza:
Hát én pl drogfüggő vagyok már nagyon rég (2 évtizede). Elvonóra kellene mennem de egyrészt már voltam (és nem bírtam) másrészt nem akarok utána kijönni és elkezdeni egy komoly életet. Nincs kedvem pl évekig dolgozni a gyárba hogy majd lesz valami. Tehát úgy is mondhatnám hogy a rendes életet irtózatosan nehéznek tartom. A rehabra se akarok újra bemenni, mert én ilyen magányos (szoc fóbiás) vagyok. Így inkább folytatom ezt az életet amibe nagyrészt szenvedek (már többször majdnem belehaltam) de ezt a szenvedést már megszoktam. Nekem már nincs az se hogy várok valami extra boldogságot pl ha belövöm magam heroinnal, mert mert már a drog is csak arra jó hogy ne kelljen szembenéznem az elcseszett életemmel. De változáshoz nincs erőm, és ismeretlen is számomra. Így inkább maradok a szenvedésben és várom hogy egyszer valahogy a csoda folytán majd csak véget ér...
2023. jan. 17. 19:01
 9/12 anonim ***** válasza:
De amúgy erről a kérdésről a Rejtő Jenő csontbrigád c könyve jutott most eszembe. Ott is kínlódnak, szenvednek egy hegy tetején a rabok. Aztán egyszer sok-sok idő múlva kiszabadulnak és elmehetnének bárhová. De a nagy részük ott marad, mert azt szokták meg. Azt mondják hogy ezt szoktuk meg - ez a mi szenvedésünk (vagy valami ilyesmi). Szóval így van ez. Megszokunk valamit és nem akar az ember változtatni. Inkább marad a biztos rosszban. Furcsa ez ember néha :)
2023. jan. 17. 19:05
 10/12 anonim ***** válasza:
Ja most látom csak hogy ezo témakörben vagyunk. Én voltam a 4-8-9. Csak olvastam 7-es válaszát és gondoltam leírom én is a saját tapasztalataim. De mi különböző válaszolók vagyunk. Bár gondolom ez egyértelmű :))
2023. jan. 17. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!