Jungiánus pszichoterápiával vagy pszichoanalízissel milyen tapasztalataitok vannak?
Azért írom inkább ide, és nem a "Mentális egészség" kategóriába, mert inkább olyanok válasza érdekel, akik nem feltétlenül akut panasz miatt, hanem önismereti célból, saját elhatározásukból járnak terápiába, és ezt a megközelítést választották. (Ettől még persze lehetnek problémáik, de szerintem érthető, mire gondolok.) Nem tudom, vannak-e itt ilyenek, de úgy sejtem, itt nagyobb valószínűséggel lehetnek, mint más kategóriában.
Ha vagytok, megköszönöm, ha írtok. :)
Az analitikus megközelítésű pszichoterápia is szerencsére sokat változott már a kezdetei óta, nekem jó tapasztalataim vannak vele; de nekem a másik iránnyal, a kognitív viselkedés- és sémaalapú megközelítéssel is sok, nagyon pozitív tapasztalatom van. Mellesleg nem kell hozzá ezoterikus beállítottságúnak lenni (én pl. nem vagyok az), mert mindkét irány a modern tudományos pszichológia fegyvertárába tartozik.
És pont úgy van, ahogy mondod, elsősorban az önismereten, önfejlesztésen van a fókuszom, és ezen keresztül javul a mentális egészségem is.
Gondolom Carl Gustav Jung analitikai terápiájáról van szó.
Szerintem elavult 100 éves módszer és szerintem túl is van komplikálva.
A tiszta spiritualizmusban sokkal célratörőbb módszerek vannak.
És plusz energiákat is bele lehet vinni, ha valaki elég gyakorlott ahhoz, hogy aztán kézben tartsa a gyeplőt.
Mindenkinek vannak problémái, aki ezen a világon megszületett és ebben a nevelési kultúrában felnőtt.
Azok a legreménytelenebbek akik azt hiszik, hogy ők kivételek bezzeg mások.. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!