Mit jelent a karácsonyi légy?
Állítólag szerencsét hoz.
Igaz, most wnyhébb volt kint az idő, berepülhetett kintről is, de vannak legyek, amik szeretnek rongyok, meg egyebek között megbújni a házban es csendben áttelelnek. Esetleg a jo melegre előbújik.
Emlékszem, egyszer nagyon meglepődtem, mikor a kertesházunk padlásán pakolásztam és egy nagy autótakaró ponyva alatt egy rakás nagy légy pinent elégedetten. Éltek, csak le voltak lassulva. Gonndolom, ott teleltek.
Ja elnézést.
A kérdésre a válasz:
A légy az eljövendő szerencse, és egyben az utána következő Világvége jele. Ha valaki karácsonykor legyet lát, az nem tud szabadulni az átoktól (miszerint a Világvége közben fog meghalni), csak úgy, ha felemeli a kezét és körbe-körbe forgás közben 5-ször ugrik egyet.
Válaszoltam a kérdésedre, most te válaszolj az enyimre.
Azért tartjuk a karácsonyt, mert azzal készülünk fel a következő Világvégére.
Esténként meggyújtunk egy oriasi csillagszórót, közben hadarva, visszafelé elszavaljuk a Mennyből az angyalt, majd a bal lábunkkal dobbantunk egy piros felfordított lavóron hetet, majd eltörünk 2 színes üveg karacsonyafadíszt (lehetőleg egy gombát és egy csillagot vagy szökőévben lehet gömb és szivecske) aztán eszünk egy kis kocsonyát, amit a Mikulás rénszarvasábol főzött a nagymamám és várjuk együtt a legyek eljövetelét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!