Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Családállítás - hisztek ti...

Családállítás - hisztek ti ebben? Akik voltak ilyenen, lett eredménye?

Figyelt kérdés

2022. dec. 22. 18:47
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
88%

Most volt a ValóVilágban hasonló, aki nézte mit művelt a pszichológus, az szerintem kicsit közelebb kerül ehhez.

Pszichodráma, családállítás, stb....sok hasonló technika van.

2022. dec. 22. 22:04
 12/25 anonim ***** válasza:
70%

Én úgy látom, egyre elfogadottabb ez a terápiás módszer, rossz a kategória is emiatt. Sok pszichológus csinálja is, meg küldi rá a klienseit, mivel ha van valami elakadás, azt a felszínre tudja hozni, jól rávilágít dolgokra, hogy a téged blokkoló dolgok honnan erednek. Ez nagyon fontos és erre sajnos a pszichoterápia önmaga képtelen. Viszont nagyjából “csak” erre jó, azokat a blokkokat feldolgozni más úton kell, ugye például pszichoterápián.

Szóval ha van valami visszatérő minta, kellemetlen helyzet, ami ismétlődik az életedben, pl. rossz párkapcsolatok sora, vagy mindig ugyanaz a probléma a munkahelyeden stb., rá lehet látni, hogy honnan ered, pl. kinek volt a családodban hasonló, ami miatt akár generációkon át megy egyfajta gondolkodásmód, ami létrehozza ugyanazokat a helyzeteket. Vagy hogy a “tökéletes anyád” keresed a párkapcsolataidban vagy valaki nagyon nehezen nevelte fel a gyerekeit, mert pl.ottmaradt a férje a háborúban és te egyszerűen nem esel teherbe, mert generációsan megy tovább a minta, hogy az anyaságba bele kell dögleni.

Én is kíváncsiságból mentem el először, igazából megoldandó probléma nélkül, mert szeretem saját szemmel látni a dolgokat, különösen az ilyen megosztókat. Lassan tíz éve volt ez, azóta eléggé sokszor voltam, eleinte azért, mert nagyon sokat tanultam belőle a társadalom, a család és az emberi psziché működéséről. Aztán amikor arra a szintre jutottam önismeretből, hogy rájöttem, hogy nekem is vannak problémáim :) akkor elkezdtem azok feltárására használni. Konkrétan pszichoszomatikus eredetű krónikus betegség felszámolásában is segített.

Az biztos, hogy egy alapból elzárkózó, rugalmatlan gondolkodású embernek nehéz befogadnia, amit lát, bár jópár szkeptikust is láttam hanyatt esni… De nyilván, ha valaki már eljön egy ilyenre, ahelyett, hogy otthon a karosszékből irkálja a gyakorira, hogy milyen sarlatánság… ott már van nyitottság, valamennyi.

A saját munkám (kutatómérnök) megtanított az ismeretlennel szembeni alázatra, mert még egy ennyire materiális, tudományos területen is találkozunk megmagyarázhatatlan, sokszor “lehetetlen, mégis létezik” dologgal. Egy tapasztalt, idős kollégám intett egyszer, hogy soha ne nézzem le a “pálcás embert”, aki valami rézdróttal ügyeskedik, hogy megtalálja, hol kell kutat fúrni, mert eddig ahányszor találkozott ilyennel a mérések alkalmával, mindig ugyanoda mérték a jó vízadót. Pedig ez csak otthon derül ki, a mért adatok feldolgozásánál.

Amúgy a legtöbb fontos felfedezés így kezdte, már a középkorban is: sarlatánságnak bélyegezték és feltalálóját, művelőit meghurcolták. Semmelweis is egy fogyatékos bolond volt, hogy szorgalmazta a kézmosást… És egy vagon olyan gyógyszer kapható, aminek a betegtájékoztatójában az olvasható, hogy “hatásmechanizmusa ismeretlen”, azaz fogalmuk sincs, hogy miért és hogyan gyógyít, de teszi, és ezt az orvostudomány elfogadja és alkalmazza.

2022. dec. 22. 23:14
 13/25 anonim ***** válasza:
31%
Ne hasonlítsd a bizonyítatlan ezoterikus sarlatánságot kísérletileg megismételhetően, mikroszkóppal, mérőeszközökkel bizonyítható tényekhez. Az nem bizonyíték, hogy lám, a korábbi évszázadokban sem hittek el valamit, aztán mégis igaz lett. A tudományosságnak vannak kritériumai. Ha te kutatómérnök vagy, akkor ezt eléggé tudod. A véletlenszerű ide-oda álldigálás csak placebó. A materialista emberek sértegetése nem teszi a bevételi forrásként megjelenő humbugot valósággá. Lehet, hogy van, akinél működik a ráolvasásszerű placebó, az afrikai sámánok is gyógyítanak ráolvasással, de annál nagyobb százalékban nem működik. A pálcás emberedet majd akkor fogom elhinni, ha tudományos intézet szakfolyóiratban publikálja a többszöri mérési eredményeket. Olyan törzskönyvezett gyógyszer pedig nem kapható, amire az van írva, hogy hatásmechanizmusa ismeretlen.
2022. dec. 22. 23:30
 14/25 anonim ***** válasza:
35%
Úgy használod a placebo szót, hogy közben tudod, az direkt a megmagyarázhatatlan emberi psziché jelenségeire lett kitalálva?
2022. dec. 23. 07:16
 15/25 anonim ***** válasza:
57%

A családállítás valahol a Szabó Péter-féle álpszichológia és az EzoTV-n tolt sarlatánságok közt van.

Jóformán csak arra jó, hogy tönkretegyen. Ha volt valami traumád, azt előveszik és ráfogják, hogy amiatt szar az életed. Ha sosem volt traumád, akkor meggyőznek róla, hogy de igen, volt és az az oka a szar életednek.

Mindent valamiféle varázslattal próbálnak megmagyarázni, pl energiaterekkel. Ez pont kapóra is jön, mert ha elkezdesz hitetlenkedni (pl kérdezni, hogy miféle energia), akkor a te negatív energiáid rontják a terápia energiamezejét és hátráltatják a boldogságodat. Mindezt természetesen szemérmetlenül drágán, hogy anyagilag se legyen jó neked.

2022. dec. 23. 09:24
 16/25 anonim ***** válasza:
43%
#13 Pontosan az ismételhetőség az elsőszámú bizonyíték dolgokra. Hogy azonos bemeneti paraméterekkel ugyanazon eredmény jön ki. A családállítás ilyen. Elmehetsz ugyanazzal a sztorival több szakemberhez, mind ugyanarra fog jutni. Azaz a számodra - laikusként - értelmezhetetlen “ide-oda álldigálásból” ugyanazt fogják kihozni. Egymástól függetlenül.
2022. dec. 23. 10:33
 17/25 anonim ***** válasza:
45%
Ezt teljesen kizártnak tartom, 16-os, mint ahogy bizonyíték sincs rá. Eleve nem szakemberhez mennek családállításra, hanem egy rakás fizető laikushoz, akik ide-oda ácsingóznak pillanatnyi hangulatuk szerint. Nem reprodukálható, a magyarázat(belemagyarázás) nem igazolható.
2022. dec. 23. 10:45
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Erre én is nagyon kíváncsi lennék. Nekem aztán pont olyan családom van, hogyha valakik jók a családállításra sajnos, azok mi vagyunk

De egyszer azt olvasom értelmesnek tűnő emberektől, hogy ez egy sarlatánság, aztán meg pont az ellenkezőjét.

Az én apám, aki brutálisan pszichés beteg, na neki pont volt hónapokig ikertestvére. Meg volt rengeteg vetélés, abortusz a családban.

Nem tudom jó öltet lenne e

2022. dec. 23. 10:54
 19/25 anonim ***** válasza:
30%

"Olyan törzskönyvezett gyógyszer pedig nem kapható, amire az van írva, hogy hatásmechanizmusa ismeretlen."

Valótlanságot állítasz, és erről kulcsszavas kereséssel még egy laikus is meg tud győződni, ha rászán erre pár percet.

Hogy mondjak egyetlen példát a sok közül, a mitotan hatóanyagot tartalmazó Lysodren 500 mg tabletta alkalmazási előírásában ez szerepel:

"Biokémiai hatásmechanizmusa ismeretlen. A rendelkezésre álló adatok alapján feltételezhető, hogy a mitotan ....."

2022. dec. 23. 12:42
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Ne pont egy olyan, ráadásul daganatellenes példát hozzál már, aminél 4 vizsgálat szerint nem ér semmit, 5 szerint meg egy bizonyos szint fölött igen.
2022. dec. 23. 12:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!