A fizikai törvények valójában nem léteznek – mondja az elméleti fizikus. Na ehhez mit szólsz?
"a törvényeink pedig valójában a tudomány legfrissebb modelljét tükrözik mindössze"
. Mint minden tudományban.
A modell egy absztrakció.
Ez nem kétségbe vonja azok valóságát, hanem felvázolja annak kereteit, ahogyan az ember megismerheti a világot.
Megveszekedett szkeptikusként egyetértek vele. Miért is ne?
A magyar nyelv bő szókinccsel rendelkezik, sok dolgot egyszerűbben tudunk kifejezni, mint más nyelvek.
A törvényeket hajlamosak vagyunk az ember alkotta jogszabályként értelmezni.
A természeti törvények nem ilyenek. Inkább törvényszerűség lenne a jó szó? Nem tudom.
Megfigyelés, abból származó következtetések, majd annak igazolása vagy elvetése. Tudományos szempontból ezek a törvények.
Nem vagyok ügyes fogalmazó, lehet csinosabban is le lehetne írni ezt.
Egy biztos: A történelem során mindig a kételkedők (szkeptikusok) voltak a fejlődést előre vivők.
A mai tudásunk apróbb lépésekre épül. Évszázadokkal ezelőtti elméletek ma is szikla szilárdnak tekinthetők, mások már többszörösen meghaladott.
Miért gondolnánk azt, hogy már mindent tudunk, és mindent jól tudunk?
A cikkben a fizikus egy szóval sem mond olyat, hogy a fizikai törvények valójában nem léteznek. Arról szól az írás, hogy a mai ismereteink birtokában leírt természeti törvényekben foglaltak nem tekinthetők véglegesnek, hiszen a jövőbeli felfedezések hatására valószínűleg módosítani kell majd rajtuk.
A címadás gyaníthatóan az újságírói kattintásvadász kényszer újabb példája.
A természeten és törvényein az éj sötétje ült.
Isten így szólt: - Legyen Newton! - s mindenre fény derült.
De nem soká. Az ördög jő s kiált:
Legyen Einstein! - s az egyensúly helyreállt.
"Nature and nature`s laws lay hid in night;
God said `Let Newton be` and all was light.
It did not last: the Devil Howling "Ho,
Let Einstein be," restored the status quo."
Figyelj.
A materialistáknak nem bizonyíték kell, hanem nyitottság, mert milliárd bizonyíték van már az ellentétére. Én ezért nem is mutatnék nekik semmit, hanem éljék le az életüket a szürke világukban, ahol nincs semminek se üzenete, se értelme, csak a kis hétköznapok mennek, és ahol a kapitalizmus a legjobb lehetőség az emberiségnek. Éljenek a világban amit teremtettek és járják a mókuskereket.
Addig én építem a világom, befogadom akinek van hatodik érzéke, mi meg éljük a mi életünket, és kész. Aztán egyszer csak mi is végig daráljuk a kontinenseket az ideológinkkál ahogy a kapitalizmus tette, mert mi 100x fejlettebbek leszünk technológiában.
A kattintásvadász címet ki lehetne hagyni, a többi nagyjából stimmel.
Viszont, ha ez neked újdonság... akkor csak a címet olvastad.
Pech.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!