Lehetek hindu a reinkarnáció hitével?
Figyelt kérdés
Ugye főképp krisnások mást modanak, de én a védák alátámasztásával méginkább evolucionista vagyok, persze, hogy a majomból lett az ember én sem hiszem, csak hogy közös ősünk volt.2022. dec. 5. 14:23
1/7 Grimfox válasza:
Hindunak elvileg születni kell, mert bele kell születned a hindu kasztrendszerbe, hogy meghatározzák a helyedet a valláson, és társadalmon belül. Ettől függetlenül tanulmányozhatod, és hiheted a hindu vallást. Csak bizonyos szertartásokon nem vehetsz részt, amik a szünetett vallásgyakorlóknak vannak fenntartva. Ezekkel mondjuk nem vesztesz sokat, a vallás filozófiája a lényeg.
3/7 anonim válasza:
Nem a majmokból fejlődtünk hanem a közös ősből ez az evolucionista álláspont , de ennek mi köze a reinkarnációhoz?
4/7 anonim válasza:
Legyél buddhista, az kis jóindulattal egyfajta reform hinduizmus, és elveti a kasztrendszert is!
5/7 Grimfox válasza:
4.-nek igaza van. Buddhista bárki lehet, és vannak ezoterikus buddhista irányzatok, amik ugyanúgy vallási rendszerben működnek, tisztelik az isteneket, stb, de mentesek a kasztrendszer kötelékeitől, és hátrányaitól. Pl. a vajrayana buddhizmus tipikusan ilyen.
6/7 anonim válasza:
Aki nem hindu, az nem léteik? A kasztrendszeren kívüliekről mit kell tudni???
7/7 Grimfox válasza:
Mit tudsz magadról? Te a kasztrendszeren kívül vagy. Az csak annyit jelent, hogy nem részei a hindu kultúrának. A kasztrendszer nem átjárható, ezért kasztot váltani, és belépni sem lehet, csak beleszületni. Aki nem születik bele, az nem hindu. Azt hiszem kilépni ki lehet, ha áttér az illető más vallásra. De akkor onnantól ő sem térhet vissza a hindu vallás keretei közé. Ez egy kultúrális rétegződés, ugyanúgy, mint európában volt a feudális rendszer. Csak vallási alapú, és jóval kötöttebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!