Miért pont 528 Hz?
Múltkor földobott a net valami relaxációs zenét, ami a gyógyító 528-Hz-en szólt. Olvastam azt is, hogy ez a szeretet frekvenciája.
Honnan jött az ötlet? Hogy jött rá valaki, hogy ez a szeretet frekvenciája? Hogy lehet frekvenciája a szeretetnek?
Sok dolog keveredik ebben a témában. Hosszú, lesz, bocs.
Egyrészt van egy külön legendája a Verdi-hangolásnak, ami az A = 432 Hz. Ez egy sokkal barátságosabb, kevésbé feszült hangulatú hangolás, mint a 440Hz-es. Bármilyen akusztikus hangszeren ki lehet próbálni, tényleg puhábban szól. Voltak erre kísérletek is, az emberek nagy része valóban barátságosabb, pozitívabb érzéseket asszociált ehhez a hangzáshoz.
Aztán van a tudományos ("filozófus") hangolás, amit szintén szoktak Verdi hangolásnak hívni, itt a C = 256Hz a kiindulási alap, emiatt az A kissé eltér a kerek 432Hz-től. (Itt van egy wiki cikk: [link] a hangolásnak matematikái értelme is van, ld. a cikkben.)
Ez a két, majdnem egyező hangolás mélyebb, mint a mai 440Hz-es, és sokáig ezeknek tulajdonítottak gyógyító erőt, bár én soha nem láttam erre különösebben meggyőző bizonyítékot. Talán a Masaru Emoto nevű japán kutató kísérleteit érdemes megemlíteni, aki más-más hangolású zenékkel "sugárzott be" vízmintákat, amiket aztán lefagyasztott, és mikroszkóp alatt vizsgálta a kristályszerkezetüket. A fotói szerint a 432-es hangolású zenékkel "kezelt" vizek szerkezete szebb, szimmetrikusabb, egészségesebb képet mutatott, mint a 440-eseké. A lényeg, hogy sokáig ez volt a "bűvös" hangolás.
És akkor végre jöhet az 528 Hz legendája, a hetvenes évekből. A hivatkozási alap az ún. solfeggio-skála, aminek a Mi hangjáról beszélünk. (Ugye egy picit tudsz szolmizálni? :) A hozzá tartozó, Hz-bn kifejezett számértékeket Dr. Joseph Puleo és Dr. Leonard Horowitz számolták ki, ez esetben az A = 396 Hz-re jön ki, azaz még sokkal mélyebb, mint a korábban csodásnak tartott 432Hz. Annyira mély, hogy csak pár Hz eltérés van a mai standard G-hez képest, ami 392Hz.
Egyelőre nincs komoly tudományos háttere annak, hogy ez a hangolás gyógyító erejű lenne, de ezt a cikket elolvashatod, ha érdekel a téma (én még nem olvastam, de a címe alapján érdekes:)
Ha bármely más frekvencia lenne, azt is ugyanúgy megkérdeznéd.
Szóval elég fura így ez a kérdés, lehet máshogy kellett volna megfogalmazni.
Köszönöm a válaszokat.
Kedves 4-es, a válaszod fura. Ez az oldal arra való, hogy kérdezzünk, miért ne kérdezném meg? 🤷🏻♀️
Gondoltam, ahogy a 0°C úgy lett meghatározva, hogy az a víz fagyáspontja, az 528 Hz is köthető valamihez. Ha tudod a választ, írd meg bátran! 🙂
A víz megfagy 0°C körül.
Mert akkor van a fagyáspont.
Ez tesztelhető, mindenki otthon kipróbálhatja.
Megvizsgálhatjuk és mindenki ugyan olyan környezeti tényezők alapján ugyan azt az eredményt kapja.
Az, hogy egy zene gyógyít mélyen konteó, főleg ilyen pontatlanul kijelentve.
Először arról kellene beszélni, hogy tényleg működik-e.
Hogyan működik.
Stb...
De akkor a macskák is különleges mítikus lények?
Mert a dorombolásuknak minimális gyógyító hatása van ami bizonyított.
Valahogy nem értem a logikát.
Kedves kérdező szerinted ha mérget iszunk, akkor miért leszünk jobban?
Nah ez kb. olyan kaliber amit kiírtál.
Egyszer láttam egy videót (a Youtube-on megvan).
Valami olyasmi a címe, hogy Sonic geometry, de nem tudom már, hogy magyarra hogyan fordították.
Abban az van részletezve, hogy miért jó a 432 Hz és annak felharmonikusai.
Az abban elhangzottak alapján azt lehet gondolni, hogy az 528 Hz nem jó, mert azok a jók, amelyeknek összeadva a számjegyeit, eredménye 9. Az 528 pedig 6.
Jó lenne, ha valaki ezeket jobban el tudná magyarázni, engem is régóta érdekel.
Köszönöm.
Kedves 6-os. A víz azért fagy 0 fokon, mert ahhoz igazították a Celsius skálát. Fizikából tanultuk. Nézz utána nyugodtan!
Nekem az nem logikus, hogy ennyi időt szánsz piszkálódásra, de nyugodtan felteheted te is a te képességednek megfelelő kérdést a méregről.
Itt pedig be van mutatva, hogy mi a különbség a 432 és a 440 Hz között (ha jól sejtem, ezzel azt kívánják demonstrálni, hogy milyen hatással vannak ezek a frekvenciák pl a testben lévő vízre, vagy akár a növényekre, stb.)
Azt még nem néztem, hogy az 528 Hz-cel kapcsolatban is van-e hasonló videó, de ha van, akkor az végül is hasznos lehet.
Tökéletes vagy törött formákat rajzol ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!