Az lehetséges, hogy valakinek a testét még képesek gépek életben tartani, de a lélek már nincs is a ott?
Figyelt kérdés
2022. nov. 18. 15:33
A kérdező szavazást indított:
igen
nem
12 szavazat
1/8 A kérdező kommentje:
A kérdésben azt a felesleges a-t az ott előtt vegyétek figyelmen kívül, légyszi.
2022. nov. 18. 15:36
2/8 Grimfox válasza:
Ezt így biztosra nem lehet igazán tudni. Elvileg lélek nélkül semmi sem tudja életben tartani a testet. Nem lehet stabilizálni például kómás állapotban. Viszont egy agyhalott már sosem fog felébredni. Ilyen esetben inkább a szellem, azaz a személyiség, ami a külvilággal érintezik, az hal meg, nincs ami a test, és a lélek között jelen legyen. De ahogy mondtam, ez csak elvileg igaz. Nem igazán lehet cáfolni, vagy bizonyítani.
5/8 anonim válasza:
Valameddig igen azt hiszem, bár az már nem élet. Csak a test életfunkciói működnek egy darabig. Visszaút nincs, meg igazából értelme sincs, max hogy a szerveit fel tudják használni, de ahhoz sem kell fenntartani a szerveinek az életfunkcióit. Ilyesmit annál az esetnél hallottam, mikor egy várandós nő meghalt, de azt hiszem anélkül nem tudták a babát "eltávolítani" jobb szót nem találtam rá, hogy életben ne tartsák úgymond.
6/8 hollófernyiges válasza:
Mit értünk itt lélek alatt? A tudatot vagy a halhatatlan, vallási jellegű lelket?
7/8 anonim válasza:
Én úgy gondolom amíg a lélekhez tartozó test él nem tud elszakadni egyik a másiktól. Az én néztem szerint a test életben maradását a lélek kapcsolódása tartja fenn.
8/8 anonim válasza:
Igaza van, aki azt írta, hogy nincs lélek, legalább is vallási jellegű értelemben.
De ha lélek alatt az éntudatot értjük, úgy létezik. Tulajdonképpen a lélek az agyban lévő információ. Az ájulás, kóma, vegyszeres altatás és hasonlók során "kikapcsolódik", de amint magához tér az illető, akkor visszatér. De csak akkor, ha közben az agyában nem történtek olyan változások, amik ezt megakadályozzák. Attól kezdve, hogy ez a változás visszaállíthatatlanul bekövetkezik az agyában, nincs tovább. Ahogy fejlődik a tudomány, egyre jobban kitolódik ez a határ.
Talán valamikor majd le tudjuk menteni, tárolni, esetleg átültetni ezt az információt más testbe, megoldja a tudomány a "lélekvándoroltatást".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!