Ki ért itt a démonokhoz? Nagyon fontos. Részletesen érdekel. Vagy hol találok olyan illetőt, aki TÉNYLEG ért a témához és hajlandó is erről beszélni?
#6 A vallásos irodalom angelológiája/démonológiája Szt. Ágostonhoz, Aeropagita Déneshez és a középkori/koraújkori skolasztikusokhoz (Aquinói, Scotus, Aegidius, Francisco Suarez SJ stb.) kötődik.
A metafizikai kiindulópontjuk Platón barlanghasonlata (ideatana), a mintaokság, a hagyományos lételmélet fogalmai és a Biblia idevonatkozó passzusai.
Az ezotéria nem teljesen így közelíti meg ezt.
"A metafizikai kiindulópontjuk Platón barlanghasonlata (ideatana), a mintaokság, a hagyományos lételmélet fogalmai és a Biblia idevonatkozó passzusai."
11# mégis hogy lehet Platont és a Bibliát így összekapcsolni. Semmi közös sincs bennük, Platón 500 évvel korábban élt, és egész más kultúrkör, gondolod hogy a munkájára építve rakták össze a Bibliát?
Nekem erőltettetnek tűnik a hozzászólásod....és mondjuk nem is túl hasznos a kérdező szempontjából.
#12 A skolasztikus filozófia pont ennek a kettőnek, a görög filozófiának és a Bibliának az összekapcsolása. (El lehet olvasni a Summa Theologiae-t, benne van minden, sokáig ebből tanították a teológiát, egészen a II. vatikáni zsinatig.)
Értem, akkor ez csak egy ostoba munkája, amiből százszámra akad még.
Tehát ha összefoglalnád, mit tegyen a kérdező a démonjával?
"Tudom, hogy ez nagyon "elvont" téma. Nem evilági, emiatt ismeretlen."
Örülök,hogy betévedtél,de ugye tudod,hogy az ezotériában vagy?
Privát üzenet.
"Vissza tudnád hozni a párom, aki egy nőhöz költözött?"
Ez nem kapcsolódik a kérdéshez, demonokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!