A túlvilágon milyen napszak van?
3# jól mondja, bár a poklot nem tudom, de meditációban a felsőbb vilagokban mintha mindenhonnan jönne egy kellemes fény.
Az egyik mesterem, egy idős csikungmester nő sokat utazott a lelkével különböző világokban, és az alsóbb világokat sötétnek, szürkének írta le, ahol nagyon kevés a fény.
Nagyon sokat meditál, speciális gyakorlatokat végez, és a koncentrált energia megnyit egy csatornát, és "kitolja" a lelket a testből.
Ezt használják sokféle a meditáló szerzetesek, amikor napokra "leteszik" a testüket barlangokban, templomokban, és utaznak a lelkükkel.
Vannak akik ezt nagyon könnyen el tudják érni, másoknak hosszabb gyakorlás, de egy bárkinek "működő" dolog ez.
Ilyesmi amikor balesetben vagy klinikai halálban kilökődik a lélek, csak itt ez egy irányított, biztonságos folyamat.
15 Tényleg? Akkor menjen el egy kutatóintézetbe és utaztassa el a lelkét egy függönyön keresztül és mondja el mi van egy papírra írva helyesen egymás után 10X akár több alkalommal is.
Ha erre képes akkor nagy szolgálatot tesz az emberiségnek, előtérbe helyezné a hitének a tárgyát, és minimum ő lenne az év embere a Times ban.Tehát eléggé Win Win helyzet.
Ha erre nem képes vagy hajlandó akkor nem komolyabban vehető mint a sarki kocsmában Pista bá akit 15 korsó után minden héten elrabolnak a földönkívüli gyíkemberek kétszer, hogy a prosztatáját birizgálják egy tejfölös sajtos stanglival.
Továbbá a tapasztalás nem jár megértéssel.
Ebben az esetben értsd: Nekem még nem volt halálközeli out of body élményem, de olyan sok helyről, sokféle embertől létezik róla beszámoló hogy teljes mértékben el tudom hinni hogy sok belőle valós.
Egy bökkenő van. Attól még hogy valaki átélt hasonlót, még nem fogja tudni hogy pontosan mit és hogyan tapasztalt meg.
Értsd. a tapasztalás bőven lehetett hallucináció, hisz addig amíg nem tudod a tapasztalásodat a valósággal összeegyeztetni (pl mint az általam "ajánlott" kísérletnél) addig nem fogod tudni kizárni a hallucináció lehetőségét.Na már most ha különböző világokba utazgatsz akkor soha a büdös életbe nem fogod megtudni hogy a jelenség a fejeden kívül is létezik e.
De még ha a hallucináció ki is záródik. Azt már végképp nem fogod megtudni hogy transzcendens jelenségről van e szó (lélek öntudattal repked) vagy csak az agynak egy még nem feltárt, de lappangó képességéről van szó.
Funfact, de ez a mesternő kb 40 éve a Szovjetunióban a parafizikai kutató intézet egyik igazgatója és kutatója volt, ott találkozott hasonló vizsgálatok közben egy fiatal csikung mesterrel, akinek a tanítványa lett.
Ne értsd félre, de ezek a mesterek nem akarnak meggyőzni téged semmiről, sem bebizonyítani semmit a világnak. Vannak szabályok, törvényszerűségek amiknek megértése ezeknek a "szinteknek" az elérésével együtt jár.
Vannak ugyan néha bemutatók, előadások, amik nagyon finoman a határon mozognak a különleges képességek megmutatásának, de többnyire csak ennyi.
Ha te úgy döntesz hogy ez valós, valamilyen belső okból hiszel ebben, akkor mindent megkaphatsz, és gyakorolhatod, átadnak mindent amit be tudsz már fogadni, de itt már téged semmiről sem kell meggyőzni.
Ez a konkrét irányzat egy több mint hétezer éves csikungrendszer, itt nem találgatnak hogy egy ilyen kilépés ez most micsoda, hanem tényleges technikák, gyakorlatok vannak, és nem a lélek kilépése a célja, az csupán egy lépés, mondhatni az egész gyakorlás kezdete.
A lélekkel való munka a cél, innen kezdődik az igazi gyakorlás, a lélek fejlesztése, konkrét célok, szintek elérése a lélekkel, a világegyetem valódi megértése.
Értem a dilemmádat a hallucinácóval kapcsolatban, és ez a baleseteknél, klinikai halál általi kilépésnél részben előfordulhat, mert sokszor nem tiszta tudattal, hanem prekoncepciókkal vagyunk a "halál utáni dolgokban" ami azért megzavarhatja egy vadonatúj tapasztalat értelmezését.
17 Ha bárki képes lenne megtapasztalni és ami fontosabb tudatosan akaratosan használni egy ilyen képességet ami valóban nem csak lucid álom akkor a majdnem 8 milliárd emberből már MINIMUM (és itt nagyon alacsonyra rakom a mércét) minimum 1 ember lett volna aki úgy dönt hogy bebizonyítom a világnak A VILÁGÉRT!
Ez nagyon jól hangzik hogy senkinek nem kell semmit "bebizonyítani" de ez a megtévesztés, hívő toborzás fertőjének melegágya.Nem "mesteri szinthez" illő hozzáállás.
Én pl otthon "gyakoroltam" a "chikungot". Valóban már minimális gyakorlással el lehet érni hogy valamit érezz több ponton is a testedben egyes pontokon eléggé "erőteljesen". Mivel a tapasztalás nem jár megértéssel ezért nem írom rá hogy energia/chi mert az agy is bőven képes arra hogy becsapja a tudatot érzékelés terén. A külvilágra pedig nincs semmilyen hatással az érzékelésem.
A lényeg hogy belső tapasztalás esetén még elfogadom az általad említett "nem kell bizonyítani" lózungot. Hisz azt nem lehet bizonyítani maximum kipróbálni/megtapasztalni.
Ha viszont valaki azt állítja magáról hogy képes a külvilágra hatni vagy azt érzékelni olyan módon amit jelenleg a tudomány tagad/nem ismer el akkor vagy lépjen túl a szájhősi szinten és vállaljon felelőséget az állításai mentén, vagy ha erre nem hajlandó akkor legalább annyi tisztesség legyen benne hogy verbális szintre se hozza a dolgot, főleg ha mesternek tartja magát.
Ha pedig csak más világokat képes érzékelni akkor az csak belső érzékelés. Ebben az esetben elfogadom hogy nem akar bizonyítani, hisz nem is tud. Viszont mint írtam ez magában foglalja azt is hogy ő maga se tudhatja meg SOHA hogy amit érzékel túl van e a saját tudatánál,tudatalattijánál.
A téma kapcsán lényegtelen hány ezer éves a chikung. Elég nagy baj hogy nem találgatnak azon hogy a kilépés micsoda. Pont ezért nem fognak 1-ről a 2-re jutni. "Amíg nem tudják hogy a villámot Zeusz fingja e vagy esetleg egy elektromos gázkisülés okozza" addig max érdekességnek hat az hogy különböző praktikákkal mit lehet kihozni az emberi testből/elméből.
A baleseteknél, klinikai halálnál vagy akár a meditáció alatt történő érzékelésnél IS nem pusztán az értelmezéssel van gond. Mint írtam már alapból ha az érzékelésed tárgya nincs kapcsolatban a fizikai valósággal akkor lényegtelen hogy te hogyan értelmezed jelenséget vagy hogy mennyire tiszta a tudatod esetleg mennyire vagy "mester". Ha az érzékelésnek nincs semmiféle a valósághoz kapcsolódó pontja akkor az érzékelő értelmezése csakis szubjektív és feltárhatatlan lehet.
Nincs módod bebizonyítani hogy a "kristályváros" a "vándorló palota" vagy "laputa az égi palota" nem csak a te fejedben létezett. Lényegtelen mennyire érezted valóságosnak a jelenséged, vagy hogy hány "fekete öved van".
Ha viszont képes vagy azt a fizikai világot érzékelni amit mindannyian érzékelünk, és ugyan azt tapasztalod a révületedben mint a többi éber megfigyelő, na akkor már van alapja annak a kérdésnek hogy hogyan és mi érzékeli így a valóságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!