Szerintetek milyen lenne egy tökéletes világ?
Figyelt kérdés
Találtam egy videót amiben egy ember azt mondja, hogy unalmas lenne, mert, nem lenne háború, erőszak stb. Neki ez az izgalom.
Mit gondoltok, tényleg unalmas lenne vagy inkább pont, hogy kiteljesedne az élet?
2022. júl. 14. 20:55
1/18 anonim válasza:
A tökéletes világ csak ember nélkül létezhet. Pont ezért, mert a legtöbb ember olyan szánalmas elfoglaltságokban leli csak az örömét, mint a háború és az erőszak...
2/18 A kérdező kommentje:
De csak tegyük fel ha lenne
2022. júl. 14. 21:15
3/18 anonim válasza:
A tökéletes világhoz (na jó, közel tökéleteshez) az emberiségnek akkorát kellene fejlődnie mentálisan, pszichésen, amire teljesen képtelen. Csak nézd meg a GYK-n az átlagos IQ-EQ szintet, és eloszlik minden reményed. A face-n még rosszabb. Az ideális világ valami olyasmi lenne szerintem, mint a Star Trek-ben, de sajnos az csak utópia.
4/18 A kérdező kommentje:
És ha megvalósulna egy tökéletes világ/társadalom, miért mondják sokan hogy ott unalmas lenne?
2022. júl. 14. 21:39
5/18 anonim válasza:
Azt le tudom írni, szerintem milyen lenne.
Mindenki a saját erőfeszítéseinek és viselkedésének megfelelően élne és boldogulna az életben.
Semmi nem maradna következmények nélkül.
Én így szívesen élnék.
Persze, biztos lennének nehézségek, mert hozzá vagyunk szokva, hogy a saját viselkedésünk és tetteink mindig elfogadóbban ítéljük meg.
De ezt simán vállalnám, akkor is, ha az elején küzdelmes lenne.
6/18 anonim válasza:
Nézzétek meg Az emlékek őre című filmet...ott is tökéletes világra törekedtek
7/18 Drakula válasza:
A tökéletes világban nem lennébek olyanok akik a háborut meg az erőszakot élvezik.
8/18 anonim válasza:
Egyetértek hetessel. A videó féligazságokat mond, mert persze, célok, kitűzések kellenek, tökéletes alatt nem azt értjük, hogy minden a seggünk alá legyen rakva, de háború, éhezés, erőszak, betegség nélkül azért jól eléldegélne az értelmes, azt hiszem. Az ilyen primitív előembereket el kellene különíteni, és nem tolerálni őket.
9/18 A kérdező kommentje:
8as egyetértek, olyan rossz érvek vannak abban a videóban, az ad célt az életnek hogy rossz a világ és ezért tökéletes...
2022. júl. 14. 21:59
10/18 anonim válasza:
Igen, a vége eléggé közhelyes lett. Szerintem senki nem azt érti tökéletes alatt, hogy még a wc-re se kelljen kimenni, mindent azonnal kézhez kapni, soha semmire nem várni, stb. Valamint relativizál is, mert a háború, éhínség, erőszak, betegségek, korrupció nem kis "tökéletlenségek", hanem milliók megnyomorítói. Legalább adnának esélyt azoknak az embereknek is, akiket kicsit magasztosabb dolgok érdekelnek, nem ilyen dominancia-mániás dolgok, mint a háború és a politika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!