Lehet hogy emiatt van halálvágyam, gyerek korom óta?
ez milyen baromság. biztos nem volt pszichológus.
az más kérdés, hogy az alapján, amit írsz, téged nem nagyon vártak, és ha szeretetben nevelnek, akkor sem valószínű, hogy halálvágyad lenne, ha csak nem vagy beteg. szerinted szeretnek a szüleid?
szerintem egy jó pszichológus lehet, hogy segítene.
Annyit biztosan tudok hogy ha elmegy az ikerpár egyik tagja, az nem jó jel…
Nekem az apám lett volna iker, de csak ő született meg és az egyik legbetegebb ember akit valaha láttam. Folyton átkokról beszél, agresszív, a zárt osztályon lenne a helye. Bár lehet csak véletlen, de nem hiszem…
Nem voltál ott a testvéreid vetélésénél, ezért ez igazából nehezen okozhatott neked traumát, amit tudat alá rejthettél volna.
Az ilyen esetekben a bűntudat leginkább azért születik, mert a szülők megjegyzéseket tesznek, a gyerekben pedig ez hagy nyomot. A gyerek érzi a szülei viselkedéséből, szavaiból, hogy őhozzá hogyan viszonyulnak. A te írásaidból az látszik, hogy anyád nem is rejti véka alá, hogy nem kívánt gyerek voltál, illetve a születésed előtt neki jobb volt. Valószínűleg ez van hatással rád, és részben emiatt van halálvágyad.
De nyilván csak annyit tudok rólad meg a családodról, amit ide leírtál. Rendes pszichológus egyébként nem mond önmagától ítéletet, hogy mi mitől van. Kérdéseket tesz fel, és csak olyat mond, amit már te is korábban kimondtál magadról. Itt a gyakorin viszont, ha van is pszichológus, egy rövid kérdés alapján nem tud segíteni, ehhez összetettebb interjúra van szüksége.
Semmi köze a horoszkópokhoz, vagy átkokhoz.
Téged nem akartak a szüleid.
Aztán fiúnak vártak, de lány lettél.
Nem szerettek téged gyermekként.
Ez mind-mind olyan odlog ami elbssza az ember életét. A szülőtől egy gyermek egyetlen dolgot vár: szeretetet. Te ezt nem kaptad meg, így sokkal instabilabb és vélhetően szeretetéhesebb, de egyben nehezen kötődő vagy.
Erre a megoldás a pszichoterápia, minden mennyiségben. AKik ezoterikus baromságokkal akarja ezt indokolni, az hülye és kontár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!