Tényleg hallhatta az elhunyt kutyája kaparását?
Nem hallucináció, csak az agy nem tudja feldolgozni a hiányt egy jó ideig. Nem véletlenül a gyász egyik fázisa ez., addig az agy mindenben az elhunytat keresi.
Amikor az én imádott kutyám meghalt én is napokig mintha az ő ugatását, az ő totyogását hallottam volna az ablakom alatt (más kutya is volt a háznál), vártam, hogyha kinézek az ajtón ott legyen ő is stb.
A gyász csinál fura dolgokat az emberekkel.
Hajlok rá, hogy 4#-vel is egyetértsek.
A kutyusok nagyon mély érzelmi kötődésre képesek, és egy ideig még lehetséges hogy nem veszi észre hogy meghalt, és próbálja a gazdit játékra hívni, stb.
Pl az én kutyusom néha asztráltestben beront hajnalban a hálómba, miközben valahol alszik.
Szerintem is csak az agyunk csinálja ezt. Nagyon szeretnénk őt újra látni, hallani, érezni stb.
Hasonló lehet, mint amikor fajdalmat érez vki abban a végtagjában, ami már nincs is meg, mert amputálták. Ott is az agynak eltart egy ideig, amíg feldolgozza..
Jó tudom, hogy az más, csak pl nekem a kutyám is olyan, mintha a részem lenne, nagyon közel áll hozzám.
Úgyhogy nem hallucinál, csak gyászol szegény. Ne aggódj, nem bolondult meg :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!