Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Lehetséges, hogy a magyar...

Lehetséges, hogy a magyar nyelv paranormális nyelv?

Figyelt kérdés

Például voltak olyan esetek, amikor egy személy kóma után elfelejtette anyanyelvét, és elkezdett magyarul beszélni. Ugyanakkor ez az ember a kóma előtt nem is gondolta, hogyan hangzik a magyar nyelv.

Van egy felvetés, hogy a magyar nyelv az a világnyelv, amelyen az ember információt kap a másik világtól. És mint tudod, a kóma híd a mi világunk és a másik világ között.

Hiszel egy ilyen elméletben?

2022. ápr. 22. 17:37
 1/10 Grimfox ***** válasza:
100%
Ugyanilyen esetek más nyelvekkel is történtek, így ez nem bizonyítja az elméletet. Azt pedig saját tapasztalatból mondom, hogy nem magyarul, vagy bármely más nyelven érkezik az információ a "másik világból".
2022. ápr. 22. 17:59
 2/10 anonim ***** válasza:
50%

Ha nem is paranormális,de nagyon változatosan tudod magad kifejezni ezen a nyelven.Talán pár ilyen nyelv van a világon, ami ennyire választékos szókincset is megenged a használójának.

De ha spirituális nyelvet akarsz, amihez sokszor mágikus szeánszok is tartoznak, mert az adott nyelvnek olyan a hangzása, akkor a sumér, babilóni, latin, héber nyelvek környékén érdemes szétnézned.

2022. ápr. 22. 19:05
 3/10 Grimfox ***** válasza:
80%
2. A szanszkrit inkább, mint a héber, és a latin. A latint főleg a katolikus liturgia miatt hozzák kapcsolatba a spiritualitással, a sémi nyelvek pedig annyira nem kifejezőek. A szanszkrit piszoknehéz, de úgy 3-4 ezer éve a keleti spiritualitás fő nyelve. A folyamközi nyelveket nem ismerem, de az ottani gazdag spirituális életből kiindulva valószínű, hogy igazad van azokkal a nyelvekkel kapcsolatban.
2022. ápr. 22. 19:23
 4/10 SZücsöm ***** válasza:
45%

Hallottam már olyanról is hogy magyar nő elfelejtette a magyart és spanyolul kezdett el beszélni, tehát nem ennek nincs jelentősége. Viszont sajnos ilyen emberrel/esettel (se) még sose találkoztam mindig csak urban legend ként olvastam/hallottam róluk, tehát még azt se merném kijelenteni hogy létezik a jelenség.

Grimfox Mi volt a tapasztalat?

2022. ápr. 22. 20:06
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Az én tapasztalatom: Válasz azon a nyelven, amit én használtam, vagy másikon, de mindenképp olyan, amit értettem.
2022. ápr. 22. 20:28
 6/10 Grimfox ***** válasza:
100%

5, nekem is. Általában nekem is. Ez nagy eséllyel azt jelenti, hogy az elme lefordítja érthető szavakra azt, amit egy szellemi lény "mond". Ami alapvetően nem beszélne természetéből adódóan, az az ember belső hangján hallatszik, csak a forrás érződik külsőnek. Ha nagyon egyszerű, vagy ha az embertől nagyon eltérő szellemről van szó, akkor nem szavakban, hanem vagy képek, és érzések formájában, vagy közvetlen a teljes közölni kívánt dolog kerül átadásra.

Szücsöm, elég ritkán tapasztaltam ilyet, de volt olyan, amikor nem egy gondolat, vagy érzés, hanem a teljes mondandója egyben érkezett meg, és bomlott ki az elmémben, anélkül, hogy szavakká formálódott volna. Amikor a mondandója lineáris, akkor lineárisan bomlik ki a "csomag" is, viszont ha szerteágazó, akkor egyszerre sokféle dolog önti el az ember elméjét, és ez eléggé egyedi tapasztalat. Semmilyen más esetben nem éltem át ilyet.

Minderről tudni kell, hogy minden ilyet én kezdeményeztem, sosem beszélt még hozzám semmi önmagától. Ha igen, akkor sem vettem észre, mert eléggé tompa vagyok ezen a téren. Ha nem készülök rá, és kezdeményezek, semmit nem fogok észrevenni.

2022. ápr. 22. 21:37
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Grimfox, van még az, amikor a hang olyan hangos és olyan jellegzetes, hogy nem tudod összekeverni semmivel. (Kezdeményezést követően.)
2022. ápr. 22. 21:51
 8/10 Grimfox ***** válasza:
79%
A jellegét felismerem a "hangnak", de hangos, és halk között nem észleltem még különbséget. A forrás szellemének erejét azt érzem kommunikáció közben, de ez nem hangos, vagy halk hangként mutatkozik meg. Legalább is nálam. Más még nem voltam, csak én, ezért nem tudom biztosra, de szerintem az észlelése valamilyen szintig mindenkinek egyedi. Te biztos úgy észleled, ha a jelforrás erőteljes, hogy az hangos.
2022. ápr. 22. 22:55
 9/10 anonim ***** válasza:
69%

A magyar nyelv egyedi és rendkívül kifejező, így valószínűsíthető, hogy közelebb áll ahhoz az ősnyelvhez, ami később különböző mértékű torzulásokon ment át.

Annyiban is egyedülálló, hogy nálunk a szótagok is magyar - áznak, bár ez ellen Kazinczy és a nyelvújítás elég sokat tett annak idején.

Valóban, a szanszkrit nyelv és spiritualitás is őrzi az ősi tudást, - a mantráik igen erőteljesek, bár ezekben az azokat évezredeken át idézők kollektív tudati energiája is ott munkál.

2022. ápr. 23. 06:15
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

#1 nek adok igazat más nyelvekkel is előfordult.

De kérdező forrás csak mert érdekel. A körülmény pl hogy került kómába? Az ápolók közt volt e magyar? Hogyan derült ki hogy nem zagyvál hanem valós nyelven beszél, ebben az esetben magyarul? meg ilyesmik.

Mert ahogy én tudom a koma alatt is azért valamennyire aktív az agy, nem e ez idő alatt tanulja meg az új nyelvet valamilyen szinten a beteg?

2022. ápr. 23. 08:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!