Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Szerinted van lelkünk? Ha...

Szerinted van lelkünk? Ha igen, miért gondolod úgy?

Figyelt kérdés

2022. márc. 26. 01:09
 1/7 anonim ***** válasza:
66%

Nincsen lelkünk. Hanem te vagy a lélek aki gondolkodsz. Te vagy benne a testben.

Honnan tudom? Hát mert van épp elég tapasztalatom a témában. Az emberi lélek képes kimenni a testből anélkül hogy a test elpusztulna. És vannak olyan módszerek amivel az emberi lélek amnéziája kezelhető és vissza képes emlékezni a korábbi életeire. Akinek van elég érdeklődése, bátorsága és nem sajnálja az időt és energiát az megtapasztalhatja ezeket a dolgokat.

2022. márc. 26. 04:09
 2/7 anonim ***** válasza:
75%
Sajnálom 1-es, de véletlenül lepontoztalak. Addig jutottam csak az olvasásban, hogy: "nincsen lelkünk" és reflexszerűen nyomtam neked egy piros jelet. A második mondatnál döbbentem rá, hogy mekkorát tévedtem... 😕
2022. márc. 26. 06:01
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Test nem te vagy , gondolatok sem , érzések sem , vágyak sem , neved sem , hivatasod hobbid sem . Testet irányitja valami lelkivilágunkat ami a személyiség azt is vezérli valami . Ez a szellemi tudatos létező . Nem az agy a fő szerv , fontos de nem ő az a csúcs .
2022. márc. 26. 12:01
 4/7 SZücsöm ***** válasza:
41%

Nem mondom hogy létezik azt se hogy nem, mert nem tudom a választ. Azt viszont tudom hogy pl az 1 es által említett jelenségek mind megmagyarázhatóak tudományos módon.

1. Az érzékelés nem jár megértéssel. Értsd attól még hogy átélsz 1 testenkívüli élményt nem fogod tudni hogy:

a. halucináltál e,

b. nem halucináltál de nem is a lelked hanem az elméd/agyad képessége ez az érzékelés.

c. a lelked érzékelt.

Az első lehetőséget ki lehetne szűrni azzal ha meg tudná valaki mondani hogy mi van egy zárt ajtó mögött stb. esetleg vissza tudna hozni 1 ilyen flash után bizonyíthatóan valós/helytálló információt.

Eddig ilyen vizsgált környezetben nem történt, csak mendemondákban.

Azt viszont tudjuk hogy testenkívüli élmény előidézhető drogokkal, vagy az agy fizikai stimulálásával, tehát fizikailag előidézhető jelenség.

Azt is tudjuk hogy az érzékelésed, sőt akár a személyiséged is megváltoztatható szintén különböző szubsztanciákkal, vagy az agyat ért fizikai behatással esetleg hormonális változásokkal. Tehát a jellemed/éned nagyban függ az agyad aktuális 'állapotától', ami fizikai létező.

2. Tudományos kutatások arra az eredményre jutottak hogy az emberbe szuggesztióval és más módszerekkel simán lehet hamis 'emlék' képeket ültetni. Akár saját magát is becsaphatja ily módon 1 ember. Tehát ily módon ezek az előhívott 'emlékek' önmagukban nem megbízhatóak.

Kivéve ha ezeket az emlékeket össze tudod 1eztetni a valósággal. Értsd sarkított példa: pl meg tudod mondani hol van Petőfi holt teste stb.

Ettől függetlenül én is ismerek olyan állítólagos kutatásokat,beszámolókat amik ha igazak akkor valószínűleg van testenkívüli tudat/létezés.

Csak sajnos az emberek nem ritkán szoktak hazudni, esetleg őrültségeket beszélni (mert betegek), vagy szimplán elhamarkodott következtetéseket levonni saját érzékelésből (De mint írtam az érzékelés nem jár megértéssel) vag rosszabb esetben más emberek anekdotáiból.

2022. márc. 26. 15:07
 5/7 anonim ***** válasza:

Azért a halálközeli élményt átélők egybehangzóan állítják azt, hogy azok a megtapasztalásaik sokkal erőteljesebbek voltak egy sima álomnál, sőt! Elmondásuk szerint, az a másik "világ" is valóságosabb volt, mint a jelenlegi, fizikai dimenziónk.

Sokszor látják azt is, hogy pl. mi van egy zárt ajtó mögött, ezt adott esetben orvosok, nővérek is visszaigazolják.

A drogok hatására átélt élmények viszont mindig zavarosak, álomszerűek és legfőképpen nem a halálközeli élményekre jellemző, folyamatosan ismétlődő eseményeket tartalmazzák.

A klinikai halál állapotában megszűnik az agyműködés, innentől kezdve pedig a DMT nevű hallucinogén anyagnak az agyra gyakorolt, élményeket kiváltó hatására vonatkozó elképzelések is hibásnak bizonyulnak.

Hiteles bizonyítékot akkor szerezhet valaki, ha maga is átél egy ilyesfajta élményt. Az viszont elmondható, hogy utólag senki nem szokta megkérdőjelezni az általa megtapasztaltak valódiságát.

2022. márc. 27. 06:44
 6/7 anonim ***** válasza:
A mostani önző, másokat letaposó, lelketlen világban egyre jobban kételkedem létezésében.
2022. márc. 27. 07:28
 7/7 SZücsöm ***** válasza:

5. Ha szétbombázod az agyad DMT vel vagy más 'drogokkal' (halálközeli élmény közben amúgyis ez történik az aggyal főleg a DMT) akkor a hallucináció valóban erős lesz. Ez viszont nem azt jelenti hogy 'valóságos' az élmény csak azt hogy az érzékelés központjában az AGYBAN éppen nagy a gubanc.

Ergó a sima álomnak ilyen értelemben semmi köze egy halálközeli élményhez.

Ott voltál ezeknél az eseteknél? Történeteket és elbeszéléseket én is ismerek.

Csak van itt pár probléma. Az első hogy az emberi lény különböző okok miatt szokott hazudni, nem ritkán az is előfordul hogy túloz,téved,elhamarkodott következtetést hoz, vagy szimplán mentálisan beteg.

A másik NAGYOBB PROBLÉMA hogy évtizeek óta kontrollált környezetben próbálják rekreálni ezeket a 'történeteket',jelenséget. Eddig ZÉRÓ sikerrel.

Cherry Pickingezel. Én ismerek olyan halálközeli élményes beszámolókat is amik álomszerűek esetleg fúl hülyeségek, de minimum semmi közük a megszokott tapasztaláshoz.

Pl amikor egy magyar fiatal srác szíve megállt és azt élte át hogy a túlvilágon valamiért egy sötét helyen kínozzák más emberek mellett.

Nem éppen fehér fény és alagút. És nem nem nyiszatolta kismacskák torkát és még csak nem is vezetett haláltábort, csak egy szimpla középiskolás gyerek.

Vagy amikor egy férfinek elmondása szerint otthon szintén megállt a szíve, és felülnézetből nézte ahogy a testén manók futkosnak.

Tehát a halálközeli élmények sokszor szintén zavarosak viszont a drogok hatására átélt élmények NEM MINDIG zavarosak legalábbis nem jobban mint amikor halálközeli élményben beszélő fákkal stb találkozik az ember pl 1ik leghíresebb eset: Eben Alexander ez eggyik zászlós hajója a halálközeli élményekben 'hívőknek' hol pedig aztán elég cifra dolgok megtörténtek.

Továbbá konkrét kutatásban állította azt egy LSD tripp alatt 1 ember

hogy ugyan azt a szeretetet érezte és nagyon hasonló trippet látott mint a halálközeli élménye közben.

1. Nem bizonyulnak hibásnak, 2. TUDTOMMAL nem áll meg az agyműködés, a vérkeringés áll meg 3. Amíg az agysejtek éppen halnak el az oxigénhiány miatt addig bőven megy a 'buli' az agyban mert az illető még él! 4. Van az a jelenség amikor 1 pillanat alatt lepereg az ember élete,1 es teóriák szerint a halálközeli élmény is működhet hasonlóan.

AZ ÉRZÉKELÉS NEM JÁR MEGÉRTÉSSEL! Ha a tapasztalásodban nem hozol vissza olyan egyértelmű és igaz információt amit előzőleg nem tudtál/tudhattál akkor tökmindegy mennyire tűnt valóságosnak a trip. Nincs semmi módod arra hogy az érzékelésedet és a valóságot össze eggyeztesd. Tehát a szimpla halálközeli élmény NEM BIZONYÍTÉK!

AZ EMBERI ÉRZÉKELÉS NEM MEGBÍZHATÓ!

És de az igazán bölcs emberek akik nem erős érzelmek alapján hoznak döntést arról hogy mi igaz és mi nem azok még ekkor is bizonytalanok.

2022. márc. 27. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!