Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Mennyire járnak keresztények...

Mennyire járnak keresztények ebbe a rovatba?

Figyelt kérdés

Otthagytam a vallás/valláskritika rovatot a sok elfogult keresztény miatt, de itt is találkozok egy párral.

Ami nekem azért érthetetlen, mert, mert a vallásuk/szent könyvük szerint az ezotéria ördögi dolognak számít. Az, hogy az online térben ilyen helyen mászkálnak, egyenértékű azzal, mintha egy okkultista bulin vennének részt. Én keresztényként nem látogattam ezt a rovatot.

Szóval ők ide is átmászkálnak a marhaságaikkal?

2021. nov. 15. 13:47
1 2
 1/11 Grimfox ***** válasza:
80%
Általában azért jönnek, hogy kijelentsék, mennyire rossz úton járunk, meg egyes kérdésekre imát, Jézust, és az istent ajánlják megoldásnak. Amolyan térítő jelleggel. De ez elég képmutató, egy valódi, mély hittel rendelkező keresztény nem jár nyílt felületre, hogy ilyeneket kiírjon. Ez csak a saját egoja táplálása, hogy ő még ezt is megteszi, segíteni próbál az eltévedteken. Aki tényleg valódi hívő keresztény, az legrosszabb esetben is felkeres pricvátban, és rákérdez, akarod e hallani a véleményét a témában. Nem tudom, hogy ezotéria rovatból járnak e oda át, de kétlem. Maximum a helyi trollok.
2021. nov. 15. 13:54
 2/11 A kérdező kommentje:

Teljes mértékben egyetértek veled.

Köszönöm a válaszod, most már képben vagyok, mi folyik itt.

2021. nov. 15. 13:56
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Most akkor te keresztény vagy?
2021. nov. 15. 14:46
 4/11 A kérdező kommentje:
Nem. Már nem vagyok az.
2021. nov. 15. 14:59
 5/11 Grimfox ***** válasza:
76%
Nem kell kereszténynek lenni, hogy valaki higgyen istenben. Nem kell semmilyen dogmát, vagy szokást követni hozzá, és nem is kell feltétlen úgy elképzelni istent, mint ahogy a bibliában leírják. (én például nem tudom elképzelni a bibliai istenről, hogy az lenne az isten)
2021. nov. 15. 15:04
 6/11 anonim ***** válasza:
81%
Hitemet tekintve keresztény vagyok, én azért a Bibliát nem vetem el, és számtalan ezoterikus elképzeléstől a hajamat tépem, de a keresztények zöméből elképesztően kiábrándultam. Sok köztük az arrogáns, pökhendi, kiosztó alak, akikben szeretet semmi sincs. A ténylegesen valláskárosult egyedekről nem is beszélve, van itt GYK-n 1-1, súlyosan pszichiátriai eset.
2021. nov. 15. 15:09
 7/11 anonim ***** válasza:
46%
* 1-2
2021. nov. 15. 15:10
 8/11 Grimfox ***** válasza:
83%
A kereszténységnek is(mint minden vallásnak) van ezoterikus, azaz belső, nem mindenki számára érthető tanítása, csak erről sem az ezotéria, sem a vallás rovatban nem lehet olvasni. És a fent említett pökhendi kiosztók ettől állnak olyan távol, mint amennyire emberileg lehetséges.
2021. nov. 15. 15:20
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Azok a vallásrovatba laknak.
2021. nov. 15. 15:41
 10/11 anonim ***** válasza:
72%
Óh, mennek ám onnan mindenfelé... Egyébként valóban, azoknak a pökhendi kiosztóknak köze sincs Istenhez és a tényleges hithez. Nekik csak annyi az örömük, hogy hehe, mindenki elkárhozik, csak ők nem, mert ők olyan kiváló emberek. Viccen kívül borzasztó taszító a viselkedésük.
2021. nov. 15. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!