Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Az időerzek 40 felett tényleg...

Az időerzek 40 felett tényleg megváltozik?

Figyelt kérdés
Úgy értem, h az idő érzékelés az idő előrehaladtával velünk öregszik vagyis gyorsabban repülnek az évek úgy érzékeljük?

#kor #ELO #Időerzek
2021. nov. 1. 20:09
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy érzem sokkal gyorsabban megy az idő.
2021. nov. 1. 20:18
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
már tizenévesen is tapasztaltam hogy gyorsul és most 22 évesen iszonyat gyorsan elmennek a hónapok is, szerintem lassan 30 vagyok és azt veszem észre hogy ideje meghalni.
2021. nov. 1. 20:20
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem 40 felett, én már 21 éves korom óta érzem, hogy egyre gyorsabban megy az idő.
2021. nov. 1. 20:25
 4/16 anonim ***** válasza:
52%
2021. nov. 1. 21:06
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy fekete lyuk körül változott meg az idő érzékem :)
2021. nov. 1. 21:22
 6/16 A kérdező kommentje:
Koszonom a válaszokat és linket is megnéztem :)
2021. nov. 1. 21:41
 7/16 anonim válasza:
76%

Ezt kb. úgy tudom leírni hogy amikor először tetted meg az utat akkor hosszabbnak tűnt mivel nem volt tájékozódási pontod.

De azután mindig amikor átmész azon az úton egyre több és több dolgot jegyzel meg. Boltokat, templomot, kereszteződéseket, stb.

Ugyanez van az élettel is. Gyerekként még nemsokat éltél így nincsen viszonyítási alapod. Egyre több évet lehúzol és egyre gyorsabban telik az idő. 5 és 10 éves korod között az az 5 év az addigi életed fele, míg 25 és 30 között már csak a 16%-a. 55 és 60 között már csak 8,3%

2021. nov. 1. 21:50
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Folyamatosan gyorsul. Nekem az általános első örökkévalóság volt. 6-7. Isztály már nem. A 8. Nagyon gyors volt. 23 felett kezdett gyorsulni igazán, akkor kezdtem dolgozni.

37-évesen vettem ingatlant meg sok munkát vele a nyakamba, azóta 7 év annyinak tűnt mint régebben 1.

2021. nov. 1. 21:57
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Isztály=osztály
2021. nov. 1. 21:58
 10/16 SZücsöm ***** válasza:
46%

Nem gyorsul maga az idő bár ezt ti is tudjátok. Az az elmélet hogy gyerekként még minden információt új ként élünk meg. Amikor érdekes/új/szórakoztató élményekkel gazdagodunk olyankor úgy érezzük hogy gyorsan telik az idő. Na ez visszaemlékezés/hosszútávú memória szempontjából állítólag pont hogy fordítva van. Úgy érzed amikor visszaemlékszel hogy nagyon sok minden történt akkor régen.

Na az unalmas/monoton/ismétlődő történéseknél meg úgy érezzük hogy vánszorog az idő. Hosszútávon/visszaemlékezve viszont olyan hatást kelt mintha hamar elröppent volna mert semmi érdekeset/újat/emlékezeteset/megtartásra(emlékezésre) érdemeset stb. nem csináltál az adott időszakon belül.

Tehát itt valószínűleg arról van szó hogy bekerül az ember egy "darálóba"/körforgásba amibe beleszokik és elszürkül az élete. Hosszú távokban nincs semmi érdemleges az életében amire úgy igazán érdemes lenne emlékeznie/nosztalgiáznia. És ezt így érzékeli az ember hosszútávon.

2021. nov. 1. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!