Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Tarot kártyából hogy tudom...

Tarot kártyából hogy tudom megnézni, hogy van-e rajtam átok, kötés stb?

Figyelt kérdés
2021. szept. 20. 13:59
1 2
 11/19 Grimfox ***** válasza:
Ha történik az emberrel valami, annak alapvetően mindig az egyén az oka. Minden esemény, jó, és rossz is visszavezethető az egyénhez. A külső események, behatások, személyek katalizátorok. Ezek által lesz az okból következmény. Ritka az, amikor egy esemény okát meg tudod találni magadban, és ez is csak ha keresed. De az ember olyan, hogy inkább külső hatásokat, személyeket tesz felelőssé az eseményekért. Ez nem teszi kevésbé aljas dologgá azt, amit mások tesznek az emberrel. Ez csak azt jelenti, hogy az ember maga az oka, amiért ezt teszik vele, nem egy külső dolog.
2021. szept. 20. 19:51
 12/19 anonim ***** válasza:

#9 gyerekkoromban csak a keresztény vallásról hallottam, de később rájöttem, hogy nem tudok benne hinni. Egy ideig ateista voltam, majd később elkezdtem érezni istent. Olvastam olyan vallásokról, amik megtetszettek, de inkább nem akartam behatárolni, abban hittem, hogy létezik valamilyen természetfeletti energia, amiről nem tudhatunk pontosat, de éreztem, hogy van. Hiszek abban is, hogy nem csak az embereknek van lelke, hanem az állatoknak, növényeknek, bolygóknak, csillagoknak stb.

Tehát az én elképzelésemmel az ősi természetvallások egyeznek leginkább.

Megtapasztaltam a pozitív gondolatok teremtő erejét, és azt is, hogy a lélek tovább él a test halála után. Nem a saját halálomból tapasztaltam meg nyilván, mert akkor nem írogatnék ide, hanem kapcsolatba lépett velem egy elhunyt lelke. Bizonyítani nem tudom, de olyan dolgokat tudtam meg tőle, ami számomra elég bizonyítékkal szolgál, hogy valóban az ő lelke volt.

2021. szept. 20. 20:37
 13/19 Grimfox ***** válasza:

Ez egy elég jól átgondolt világkép, még úgy is, hogy tartózkodsz a behatárolástól(ami korlátozás lenne). Ebbe a világképbe miért nem fér bele például az átok? Ha a gondolatok teremtő erejét hiszed, a gondolatok romboló erejében hinni is logikus lenne-még ha nem is túl kellemes.

Sajnos én a saját bőrömön tapasztalom a saját elmém romboló erejét, és láttam már olyat is, hogy valaki gondolatai szó szerint megfertőztek másokat.

2021. szept. 20. 21:31
 14/19 anonim ***** válasza:

Így van, a negatív gondolatok negatív eseményeket vonzanak be, ezt is tapasztaltam, épp ezért nem akarok erre koncentrálni.

Azonban végeztem agykontroll tanfolyamot, ahol tanultuk, ha másra akarsz negatív dolgot hozni a gondolataiddal, azt saját magadnak fogod bevonzani.

Pl. elképzeled sokszor fogékony tudatállapotban, hogy a gyűlölt főnököd legurul a lépcsőn, akkor te magad fogsz legurulni a lépcsőn, mivel fogékony tudatállapotban sokszor elképzelted a lépcsőn legurulást. Nem a főnököd képzelte el, hanem te, így rád hat. Agykontrollal nem lehet ártani, csak pozitív dolgokat teremteni. Igaz, célszerű mindig hozzátenni, hogy az történjen, ami mindenki számára a legjobb.

2021. szept. 20. 22:45
 15/19 Grimfox ***** válasza:
Agykontrollal valóban nem ártasz másnak. Nem az ő agyát irányítod, hanem a saját elmédet. De más módszerek is vannak, amikkel árthat egy ember a másiknak. Mivel ez a szándék a "küldőben" fogalmazódik meg, neki sem tesz jót. Már az érzelmek, amik ide vezetnek, károsak. De elég csúnya dolgokat lehet művelni másokkal is. Egy régi ismerősöm például szavakkal tudta így átvinni a szándékát. A részletekbe nem megyek bele, nehogy valakinek ötleteket adjak, de akár azonnali ártásról, akár hosszan az elmédet rágó hatásról volt szó, az illető mindkettőt el tudta érni. Ezen kívül is vannak módszerek, amik nem befelé fordulnak, mint az agykontroll, hanem kifelé. Az a természetfeletti energia, amiről korábban írtál nem csak alkotásra használható, és sajnos jobbára az ember nem is arra használja. Avagy olyasmit alkot vele, ami másnak árt.
2021. szept. 20. 23:26
 16/19 anonim ***** válasza:

De Grimfox, ha olvasod, hogyan lehet elkülöníteni a külső hatásokat a belsőtől, vagy hogy van ez?

Nekem egyszer mondta egy hivatásos boszi, hogy szerelmi átok van rajtam, de majd ő jó pénzért leveszi. Nekem ez csak egy ócska manipulációnak tűnt, ahogy alakította a beszélgetést, felvillantotta, hogy majd az akkori párom meg fog csalni emiatt, stb...

🙄 Persze mindez nem történt meg.

Én nem nagyon hiszek ezekben a külső erőkben... Vagy ha van is, érdemes egyáltalán foglalkozni vele? Úgysem tudhatjuk.

Gyakran a saját elménket sem tudjuk irányítani, ami sokkal fontosabb lenne...

2021. szept. 21. 22:07
 17/19 Grimfox ***** válasza:

Ha a "külső erőkben" nem hiszel, nehéz lesz az első kérdésedre válaszolni.

Az elméd számodra belső erő. Számomra külső. De hogy ez a külső erő tud e rám hatni, az már más kérdés. Agykontroll segítségével nem tud. Más módszerrel tudna, de jobb úgy, hogy nem tud. Számodra az, hogy agykontrollt tanultál, némi irányítást ad a "belső erőd" fölött. Számomra ugyanezt más technika adja meg. Az kulcs az, hogy az elme nem kizárólagosan belső erő.

Bár azt írtad, hiszel benne, hogy létezik valamilyen természetfeletti energia, és hogy az élő dolgoknak van lelke. Ez mind külső erő(és belső is egyszerre, nézőponttól függően).

2021. szept. 21. 23:02
 18/19 anonim ***** válasza:
# Grimfox: 16 vagyok, elnézést, ha félreérthető volt, én nem az előző válaszoló (12, 14) voltam. Bár agykontrollt én is tanultam, és az, hogy az elménk külső erő is lehet, számomra teljesen új szemlélet. Ez milyen technika, vagy filozófia, ha nem titok?
2021. szept. 21. 23:17
 19/19 Grimfox ***** válasza:

Majdnem minden technika, és filozófia dolgozik ilyesmivel. Yoga, qigong, de még a parapszichológia is erre alapozza a feltételezéseit. A yoga, és a qigong alapötletei, nagyon leegyszerűsítve: az erő/energia/életerő ott van, ahová koncentrálsz. Így erősítik meg a testüket a qigongot használó harcművészek, így képesek asana-kban mély meditációra a yogi-k. Ez az, amikor befelé fordítják ezt az erőt. De mi történik, ha nem a testeden belülre koncentrálsz? A qigong főképp a testen belülre koncentrál, csak a taoista mágia, és a qigong egyes harcművészeti, és orvosi alkalmazásai, és pár titkos technika foglalkozik külső hatásgyakorlással. A yoga is általában megmarad a befelé figyeléssel, de nem a kifelé hatás képességének hiánya miatt, hanem mert az nem célszerű. Amikor kifelé fordítják a figyelmüket, akkor is inkább az észlelésüket tágítják vele, nem másokat befolyásolnak.

De valójában a mágia minden formája arról szól, hogy az elméddel önmagadon kívülre fókuszálsz, és ez által önmagadon kívül hozod létre a hatást, amit önmagadon belül elterveztél. A módszerek változóak, az alapötlet azonos.

2021. szept. 21. 23:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!