Ha létezik a reinkarnáció, akkor hogy kötődik Jézushoz, Jehovához, és Armageddonhoz?
Mi az hogy hogy kötődik? Hogy kellene kötődni?
Jézus egy személy volt, az eredete, személyisége meg eléggé vitatott.
Jehova eredete, személye úgyszint vitatott.
Armagddon a Biblia alapján egy hely ill. prófécia.
Reinkarnációról a Bibliában szó sincs.
Szóval milyen összefüggést keresel?
Keleti tanokat akarsz egyeztetni bibliai tanokkal? Mégis hogy gondoltad?
Az ábrahámi vallások elutasítják a reinkarnációt. Én (talán) hiszek benne, és a Bibliát is elfogadom egy kinyilatkoztatási könyvnek, ugyanakkor vallom, hogy rengeteg tévedés is belekerült. A kereszténység pedig a sok téves nézetet meg még inkább növelte. Nem véletlen jött létre a kismillió felekezet az eltérő tanításával.
Amit írtál:
Mivel pedig megsokasodik a gonoszság, a szeretet sokakban meghidegül.
Mt 24,12
Hallanotok kell majd háborúkról és háborúk híreiről: meglássátok, hogy meg ne rémüljetek; mert mindezeknek meg kell lenniök. De még ez nem itt a vég.
7.
Mert nemzet támad nemzet ellen, és ország ország ellen; és lésznek éhségek és döghalálok, és földindulások mindenfelé.
8.
Mind ez pedig a sok nyomorúságnak kezdete.
Szóval az a problémám, hogy a Biblia jövendölései beteljesedni látszanak...
Ezek a bibliai szövegek az egész elmúlt évszázadokra igazak voltak. Miért gondolod hogy a Biblia jövendölései beteljesedni látszanak?
Tudom hogy sok egyház hirdeti azt, hogy a végidőkben élünk, és az állításaikat a Bibliára alapozzák, de ennek a sok egyháznak mindnek van vmi elfogultsága, elvakultsága is.
Szerintem ne azzal foglalkozz, hogy kinek van igaza, a reinkarnációt hirdető vallásoknak, vagy a Bibliában hívő egyházaknak, meg hogy gyeztethetők össze a dolgok.
Javaslom, olvasd a szent iratokat, mindegy melyiket (Újszövetség, Bhagavad Gíta stb.), hisz az erkölcsi tanítások azonosak,
kövesd ezeket az azonos erkölcsi tanításokat, élj a vallások alapelvei és a lelkiismereted útmutatása szerint és akkor a következő életedben jó dolgod lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!