Ha létezne egy a mi időfogalmaink szerint halhatatlannak, és fizikai lehetőségeink szerint sebezhetetlennek tekinthető lény, szerintetek megértené az élet és halál fogalmát? Vajon hogy viszonyulna hozzánk?
Egyáltalán ha tudna kommunikálni velünk, megtenné?
Képes lenne tanulni?
Mi tudnánk tőle tanulni valamit?
Minden vélemény érdekel.
"Az én világfelfogásom alapján én is ilyen vagyok"
Ahha. Tehát halhatatlan és fizikailag sebezhetetlen? Azért ne próbálj meg leugrani a tizedikről...
A kérdésben megadott jellemzői alapján egyáltalán szükségszerűen értelmesnek kellene lennie?
(Ezt én is csak kérdésekben közvetve feltételeztem.)
#2 bármilyen meglepő filozófiai értelemben akár (öntudatod szempontjából) akár logikusan képzelhetnéd magad halhatatlannak is. Sebezhetetlennek viszont biztos, hogy nem. (Ellenőrizhetőség: a visszacsatolás lehetősége illetve hiánya.)
#3 Ha nem értelmes lény, valószínű. Ha az, akkor annak függvényében, hogy bennünket mennyire tart annak.
#4 ha feltételezem, hogy értelmes, igazad van. De akkor is valószínűleg csak annyira értené, amennyire mi is (lásd. #5)
1: Igen.
2: Ez tőlünk is függ.
3: Valószínűleg.
4: Valószínűleg.
5: Igen.
De ha tudnánk, megtennénk!
Amúgy valamit azért próbálunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!