Keleti spirituális gyakorlatok a meditáción kívül?
A koncentráció és a meditáció számomra majdnem eltérő dolog.
Míg az egyiknél koncentrálni kell a másiknál gondolat ürességet elérni.
Na de ugye a gondolat üresség elérése is egy gondolat szerintem.
Szoktam egyiket és a másikat is gyakorolni.
Koncentrációt te hogyan képzeled el?
Egy adott dologra a lehető legjobban koncentrálni?
Pl egy tárgyra vagy más valamire?
A meditáció nálam néha nagyon jól megy aztán valamikor álmos leszek közben nagyon.
A meditáció nem minden formájánál kell elérni az ürességet. Pont a koncentrációs meditáció az, ahol az ürességet éred el. Arra az állapotra koncentrálsz, és azt tartod meg szellemi erőfeszítéssel, ami a gondolat, és érzelem nélküliséget eredményezi. Ha nem koncentrálsz, a gondolatok felszínre bukkannak, az érzelmek szabadon csaponganak.
A koncentráció nem egy tárgyra való koncentráció. Az csak a koncentráció gyakorlása. A koncentrációs meditáció esetén magát a tudatodat összpontosítod addig a pontig, amíg már nem merülnek fel érzések, és gondolatok.
Aha akkor így ezeket szoktam csinálni mégha nemtudtam róla úgyis.
Köszönöm a válaszokat
Ha a koncentrációt 2 percen túl fenn tudod tartani, mindent kizárva egyetlen dologra koncentrálva, akkor megvalósítottad a meditációt.
Az hogy mi a meditáció tárgya, egy mantra, a légzésed figyelése, az üresség, egy kép, egy hang, bármi, az mindegy.
Az én gyakorlataim, élsportolóként.
Leborulás,
Mantra,
Meditáció,
Tai chi,
Edzés 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!