Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » A sors ! Előre meg van írva ?

A sors ! Előre meg van írva ?

Figyelt kérdés
-én erre nem tudom a választ. Talán ti segíthettek.

2021. júl. 24. 00:49
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
53%
Nincs
2021. júl. 24. 01:27
 2/15 anonim ***** válasza:
17%
Hova lenne írva?
2021. júl. 24. 02:13
 3/15 anonim ***** válasza:
70%
A sors és szabad akarat paradoxonának "feloldása" , "megértése", "összefésülése" minimum több éves gyakorlat(ozás), elmélkedés eredménye lehet csak.
2021. júl. 24. 05:55
 4/15 anonim ***** válasza:
17%

Hát persze!

A Sors előre tudja, hogy jövőre telefonod nyomogatása miatti figyelmetlenséged miatt nem veszed észre, hogy jön az autó/villamos és ezért majdnem alákerülsz.

Ha nem lenne előre megírva, te figyelmesebb lennél, ám így kénytelen vagy/leszel figyelmetlennek lenni.

.

Az előre megírt Sorsokban összekapcsolódások is vannak, hiszen nem csak a te Sorsod az, hogy találkozz életed szerelmével, hanem az övé is.

2021. júl. 24. 07:22
 5/15 anonim ***** válasza:
85%
Senki nem tudja a pontos választ. Lehet hogy igen, lehet hogy nem.
2021. júl. 24. 07:30
 6/15 anonim ***** válasza:
37%
Maximum a fate animékben, mert ott a manga már előre megírodott. Elvileg.
2021. júl. 24. 07:32
 7/15 anonim ***** válasza:
77%
Elméletileg igen, gyakorlatilag nem. Ugyanis makroszinten(minden ami nem kvantumfizikai méretű) nincs valódi véletlen. A dobókockán, vagy a roulette keréken is a számot ami kijön valódi fizikai paraméterek határozzák meg. Milyen erősen dobtad, milyen irányba, kocka egyenletlensége, stb de olyan rengeteg paramétertől függ hogy kiszámíthatatlan jelen tudásunk szerint. Ezért kvázi bármi történik veled az életben az is tulajdonképpen egzakt paraméterektől függ, csak éppenséggel emberi számítási kapacitással lehetetlen kikalkulálni. Viszont kvantum szinten, tehát atomi méreteknél tényleg van valódi véletlenszerűség, pl egy részecske helyzete. Mivel minden a világon kvantum reszecskékből áll, és azok helyzete kihat a makro fizikára is, ezért szerintem nincs sors, inkább a lehetséges kimenetekhez tudunk valószínűségeket rendelni. Vagyis tehát mégiscsak van sors, de nem egy hanem több lehetőséggel. Aztán amelyik valoszinusege P(x) -> 1 azt talán nevezhetjük sorsnak.
2021. júl. 24. 11:17
 8/15 anonim ***** válasza:
72%

Azért szerintem más meghatározni egy tárgy és egy élőlény mozgását.

Mert egy bolygóról meg tudod mondani hogy x év múlva itt vagy ott lesz, de azt már nem hogy Pista bácsi mit fog csinálni és kivel fog összejönni. Olyan mintha azt akarnád megmondani pontosan hogy merre fog csúszni a csiga. Nem tudod mert random megy arra amerre tetszik neki.

2021. júl. 24. 11:29
 9/15 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem egy része születéskor meghatározott, a többi pedig a cselekedeteink következménye + random faktorok. A teljes előre megírt sorsot

kizártnak tartom, de a sors egy része az lehet előre fixen meghatározott.

2021. júl. 24. 12:10
 10/15 anonim ***** válasza:
62%

3#-as Hozzászólóval értek egyet!

(sors - szabad akarat- és én még kiegészíteném a véletlen fogalmának és lehetőségnek az esélyével)

2021. júl. 24. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!