Hogy használják a tarot kártyát önismeretre (nem
jóslásra)?
2021. júl. 18. 13:49
12/21 A kérdező kommentje:
Kerestem, ahol lakom, ott nincs meg ez a könyv a könyvtárakban.
Népszerű, mert érthető, és részletes. Pont ezért hiány is van belőle, mert amint újra kiadják, elkapkodják, mint a cukrot. Regisztrálj antikvár oldalakra, hátha véletlenül felbukkan egy használt példány, bár sok reményt nem fűznék hozzá. Akik hozzájutnak egy jó könyvhöz, általában nem adják ki a kezük közül. Próbáld meg pdf formátumban keresni interneten. Talán angolul megtalálod letölthető formában.
2021. júl. 18. 14:03
[link]
Ez egy egyszerű kivonatos vázlatszerű anyag, nincs túlbonyolítva/magyarázva mint egy könyv, én már csak ezt használom ha elbizonytalanodom.
2021. júl. 18. 14:09
15/21 A kérdező kommentje:
Köszi! Azt megkérdezhetem, hogy a kettes válaszoló miért lett lepontozva? Nem jó az a módszer?
Szerintem a pszichológusos rész miatt lett lepontozva, igaz az egyik leghíresebb pszichológus C.G.Jung is foglalkozott a Tarot-al az igaz de a tudomány meg a hagyomány elég távol állnak egymástól, én ezért nyomtam rá egy 'Félig-meddig' hasznost.
2021. júl. 18. 14:24
Köszi, 2-es vagyok. A pszichológus résszel azt akartam érzékeltetni, hogy nem csak a hétköznapi emberek, hanem szakemberek is használják a tarotot az emberi természet megismerésére. Igaz nem nagyon reklámozzák, de az idő a tarotnak dolgozik, egyre elfogadottabb lesz.
2021. júl. 18. 14:59
"Kerestem, ahol lakom, ott nincs meg ez a könyv a könyvtárakban."
Nem is kell, hogy meglegyen, csak mond meg a könyvtáros néninek/bácsinak, hogy melyik könyv kell és átkérik egy másik könyvtárból(könyvtárközi). Persze, lehet, hogy várni kell majd rá jó néhány napot/hetet attól függően, hogy van-e kölcsönözhető szabad példány, azon előjegyzés... és nem lehet nálad csak kb. 3-14 napig (a könyvtől és a küldő könyvtártól függően). A szolgáltatás (könyvtárközi kölcsönzés)alapvetően ingyenes, de a küldő könyvtár elkérheti a postaköltséget, a fénymásolás díját...stb.
De a könyvtáros majd mindent elmond részletesen.
2021. júl. 18. 15:23
19/21 A kérdező kommentje:
Köszi, megkérdezem majd. :)
Még az lenne a kérdésem, hogy kezdetben miért csak a nagy arkánumokat használjam?
A nagy arkánum adja meg a választ a kérdésekre. A kis arkánum finomít, pontosít, de sokkal nehezebb értelmezni, főképp ha csak kis arkáum lapok jönnek ki. A nagy arkánum, ahogy a neve mutatja a nagy titkokat, a lényeget fedi fel. A kis arkánum apróbb mozzanatokat. A kis arkánum szimbólumait nehezebb értelmezni is, mert ott már a négy "színt" is figyelembe kell venni. Emellett a kis arkánumban nincs jelen az Út, ami a Bolondtól a Világig vezet. Előbb meg kell érteni a nagy arkánum lapjait, utána tudod használatba venni a kis arkánumot.
2021. júl. 18. 21:18
Kapcsolódó kérdések: