Kezdőoldal » Ezotéria » Egyéb kérdések » Ennyire el lennék átkozva?

Ennyire el lennék átkozva?

Figyelt kérdés

Már gyerekkoromban sem kaptam semmilyen jó szót, csak lealázást.Viszont felnõttem és gerinces ember lett belõlem.Viszont ami nagy baj, hogy idegenek lealáznak(mindenki akinek kedve van hozzá), soha nem követtem el semmilyen

bünt, kinézetre sem ugy nézek ki, mint akivel ezt kellene csinálni.A másik dolog, hogy nagy ritkán öszintén kifejtem a véleményemet, de sajnos ez sem fordulhat elõ sürün, mert alaposan ki leszek osztva.Mások meg nekem mindig szidnak és irigykednek mindenkire, lehordják mindenfélének, én nem mondom vissza, mégis ha van valami akkor egybõl védelmet kap.Engem az életben még senki sem védett meg.Ugyhogy egyszerüen annyira le vagyok nyomva, hogy lassan már meg sem szólalhatok. Másnak a szégyene miatt rettegek mindig, hogy ne derüljõn ki, hogy a családom milyen.

Vajon miért lehet ez, már lassan hiszek abban,hogy éltem egyszer és most ez a büntetésem, hogy nincs jogom semmihez még ahhoz sem,hogy megvédjem magamat.

2021. júl. 17. 13:18
 1/7 Grimfox ***** válasza:
100%
Mivel már gyerekkorod óta fennáll ez a helyzet, ezért biztos lehetsz benne, hogy nem átok. Ez annyi megnyugvást adhat, hogy ezt nem valaki más tette veled rosszindulatból. Viszont azt is jelenti, hogy nem lehet úgy megtörni, mint egy átkot.
2021. júl. 17. 13:29
 2/7 anonim ***** válasza:
48%
Korod/nemed?
2021. júl. 17. 17:16
 3/7 A kérdező kommentje:
Nõ/42
2021. júl. 17. 18:59
 4/7 anonim válasza:
Mivel sose kaptal eletedben egy jo szot sem, gondolom semmi onbizalmad sincs, ugy erzed nem ersz semmit, teged senki se ertekel. Szerintem egy jo pszichologus tudna segiteni. Lehet ha a hozzaallasod pozitivabbra valtoztatod, elhiszed, hogy ertekes ember vagy, hatha jobban bevonzod a pozitiv velemenyeket, elmenyeket.
2021. júl. 18. 13:37
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem, nem értékelted jól, ugyanis vannak emberek akiktõl kapok pozitiv visszajelzést és (jó emberektõl)es ez mindig adott erõt.Nekem ami nagyon furcsa olyan emberek akik sohasem láttak és nem is ismernek, és kibeszélnek stb.
2021. júl. 18. 14:09
 6/7 Grimfox ***** válasza:
100%

Van egy pszichológia által leírt jelenség. A következőket ne derogatív, sértő szándékú kommentnek vedd. Egyszerűen csak leírom, amit erről a témáról olvastam, és tapasztaltam. Létezik egy olyan jelenség, amit úgy hívnak, áldozat szerep. Ezt egészen fiatalon elsajátítja az ember, általában a családban, vagy a korai közösségekben(óvoda, általános iskola), ahol a személyiség még fejlődik. Az áldozat szerep azt jelenti, hogy a téged érő behatásokat alapvetően negatív szempontból közelíted meg, gyakran támadásként fogod fel. De ez nem minden. Mivel a nonverbális kommunikáció által ezt a mentalitást közlöd a környezeteddel is, és ők tudattalanul, de felfogják ezt, a környezeted is áldozatként fog rád tekinteni. Van aki támogatja azt, akit áldozatként lát, de jobbára az ellenkezője történik, és kihasználják ezt a "gyengeséget". Ez ritkán tudatos, általában csak ösztönösen reagálnak az áldozat jelenlétére. Ez pedig megerősíti benned az áldozat szerepének képét. Aki az ilyen embert nem használja ki, hanem igyekszik támogatni, az az ember valóban egy empatikus, jó ember.

Sajnos nagy nehézségek árán lehet csak ezt a mentalitást megváltoztatni, mivel ez egy kora gyerekkortól az emberbe nevelt személyiségelem. Avagy személyiség típus.

2021. júl. 18. 14:32
 7/7 A kérdező kommentje:

14:32

Nagyon igaz,amit leirtál.Gyerekkoromból hozhattam az áldozat szerepet, vagy már igy születtem meg.Hiszen már gyerekkoromban ki lettem használva, de nem fogtam fel áldozatként.Továbbá 18 éves koromig is ki lettem használva és ezt sem fogtam fel,majd megismerkedtem a férjemmel 18 éves koromban, ebben a kapcsolatban sem ismertem fel,hogy kihasznál és ugy cselekszem,ahogyan szeretné,(még most is vele vagyok).Végig csináltam mindent,ami egy anya,feleség szerepe,de sohasem álltam ugy a dolgokhoz,hogy áldozatként fogjam fel.Szorgalmas vagyok és ugy fogtam fel, hogy ez a dolgom egy házasságban.Nem vettem észre,hogy ez a gyengeségem lenne.Végeredményben erõmön felül csináltam mindent és még csinálom most is.Viszont nem sok tiszteletet kapok a családomtól.Mindenki akinek segitettem,amikor rendbejöttek hátat forditottak.Szükségem lett volna segitségre és még lenne is,de megkaptam azt,hogy nem tudok segiteni olyantól,akit testvérien segitettem.Ha elmondom,hogy gondjaim vannak, akkor jót nevet rajta, és kezdi sorolni a bajait.En hülye továbba is együttérzõ vagyok mindenkivel és meghallgatok mindenkit.En meg a kutyát sem érdeklem.Szinte mindenkiben csalódtam,akiben biztam a férjemben meg abszolut.

Velem olyan is elõfordult, hogy csak ugy a szemembe mondják, hogy jajj hogy nézel ki, meg semmi kinézeted nincs.Ilyenkor csak lesek, most nem azért tényleg olyan mondja,aki a kis ujjamig sem érhet fel, egyszerüen meglepõdõk és mégcsak megszólalni sem tudok, de nem is tudok visszavágni.Nem szeretem sértegetni az embereket.En meg mindent megkapok.Ami a legszörnyübb, hogy tudom nekem van igazam, és meg akarom védeni magamat,olyankor a férjem nem mellettem áll ki, és ezt nagyon sokan tudják.

Na jól van eleget panaszkodtam.

2021. júl. 18. 20:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!